Προφυλακιστέος και για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε την Τρίτη ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως είχε συμβεί και μετά την απολογία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Στη Χρυσή Αυγή συνάντησα ένα φιλικό περιβάλλον, πείστηκα για τις καλές προθέσεις τους» είπε στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ομολογήσει ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ότι δολοφόνησε τον νεαρό ράπερ, είχε κληθεί την περασμένη εβδομάδα από τους δύο ανακριτές να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Τι είπε στην απολογία του

«Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση, ούτε γνώρισα τη Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση. Εγώ γνώρισα τη Χρυσή Αυγή μέσα από συσσίτια τροφίμων και ρουχισμού, από ομιλίες βουλευτών που μιλάγανε για την Αρχαία Ελλάδα και σχολιάζανε την καθημερινότητα. Ημουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος».

Αυτή ήταν η βασική υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στην απολογία του στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ήταν χαλαρή και έδωσε τη δική του εκδοχή για τη βραδιά της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Ο Γ. Ρουπακιάς υποστήριξε ότι «ουδέποτε χαιρέτισα με ναζιστικό τρόπο οποιονδήποτε και αγνοώ την ιστορική προέλευση του συνθήματος «Αίμα, τιμή». Γνωρίζω το σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ως κομματικό σύνθημα, που ως τιμή ερμηνεύω την ειλικρίνεια και αυτό που λέμε μπέσα. Το αίμα εκπροσωπούσε, όπως μας έλεγαν, την καθαρότητα της φυλής».

Ο Γ. Ρουπακιάς κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να ανήκαν στον στενό πυρήνα της οργάνωσης, αλλά αρνείται ότι ανήκει ο ίδιος σε αυτόν τον πυρήνα.

Διευκρινίζει ότι «ποτέ δεν γράφτηκα επισήμως ως υποστηρικτής της ΧΑ. Ποτέ δεν κατέβαλα την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, ούτε συμπλήρωσα την ειδική φόρμα στοιχείων του κόμματος. Η περιέργεια με οδήγησε στην ΧΑ. Συνάντησα ένα φιλικό περιβάλλον, πείστηκα για τις καλές προθέσεις τους και εθελοντικά συμμετείχα σε κάποιες δράσεις τους.

» Συγκεκριμένα από την αρχή ασχολήθηκα με τη διανομή τροφίμων και ιματισμού σε αστέγους. Η σχέση μου με τη ΧΑ ήταν χαλαρή. Εγώ είχα στρατολογηθεί στο κόμμα του ΚΚΕ από την ηλικία των 13 ετών και παρέμεινα ενεργό στέλεχος της ΚΝΕ μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Υπήρξα σύνεδρος του 3ου συνεδρίου της ΚΝΕ στην ηλικία των 16 ετών περίπου το 1984 και μέλος τομεακού συμβουλίου στην τοπική οργάνωση του Ταύρου της ΚΝΕ. Υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του Γιώργος Ρουμπέκας δήλωσε ότι ο εντολέας του όχι μόνο αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην ΧΑ, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως το βράδυ της δολοφονίας υπήρχαν και άλλα άτομα μαζί του στο αυτοκίνητο.