Η έδρα της μαφιόζικης συμμορίας του Αγ. Παντελεήμονα που δρούσε οργανωμένα τρομοκρατώντας μετανάστες και λεηλατώντας τα υπάρχοντά τους, όπως αποκαλύφθηκε και επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα. Μια οργανωμένη συμμορία διαφθοράς και αυθαιρεσιών με επικεφαλής τον πρώην διοικητή, που είχε την ομπρέλα των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής.

Οι αποκαλύψεις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν σοκ. Τη συμμορία με έδρα το «αμαρτωλό» ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα αποτελούσαν ο πρώην διοικητής του Αθανάσιος Σκάρας, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Γιάννης Σταθόπουλος και η σύζυγός του καθώς και η Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη, γνωστή για τη δράση της ως «αγανακτισμένης κατοίκου» της συνοικίας που έχει πάρει μέρος σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ Αθηνών.

Στις εφόδους που έκαναν αστυνομικοί της Υπηρεσίας στα σπίτια τους βρήκαν, ανάμεσα σε άλλα, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά και βιβλιάρια καταθέσεων καθώς και τσάντες γεμάτες με προϊόντα-μαϊμού, είδη λαθρεμπορίου που πωλούν οι πλανόδιοι, από πορτοφόλια μέχρι CD. Μάλιστα στα σπίτια του πρώην διοικητή του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα βρήκαν από όπλα μέχρι χασίς.

Ο εγκέφαλος της συμμορίας είναι ο πρώην διοικητής, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο συγκεκριμένο Τμήμα από το 2004 έως το 2011 και στη συνέχεια μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετούσε με τον βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή. Βασικός συνεργάτης του στις παρανομίες ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία στο «σουπερμάρκετ» του λαθρεμπορίου.

Ως συνεργός τους, όπως προκύπτει από τις τσάντες με τα προϊόντα λαθρεμπορίου που βρέθηκαν στο σπίτι της, κατηγορείται ότι είναι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε από τους Αδιάφθορους συνελήφθησαν ο αστυνομικός υποδιευθυντής Αθανάσιος Σκάρας και η 52χρονη σύζυγος του 60χρονου συνταξιούχου αστυνομικού Γιάννη Σταθόπουλου, ενώ αναζητείται ο ίδιος.

Ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος αντιμετωπίζει και τις βαρύτατες κατηγορίες: κατάχρηση εξουσίας, ψευδή βεβαίωση – νόθευση λαθρεμπορία, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στο σπίτι του και στο πατρικό του στα Ιωάννινα βρέθηκαν πιστόλια, κυνηγετικές καραμπίνες και φυσίγγια, γεγονός που δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες στους Αδιάφθορους για το πού τα προόριζε.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. Πλήθος καταγγελιών εις βάρος του Αθ. Σκάρα για εκβιασμούς υπάρχει και από αλλοδαπούς καταστηματάρχες, κυρίως ιδιοκτήτες Ιντερνετ καφέ και μπαρ, με πρόσχημα τους ελέγχους για τυχόν παρατυπίες. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες που αναφέρουν ότι έπαιρνε μίζες απειλώντας ότι θα κάνει ελέγχους για παραβάσεις. Ακόμα, καταγγελίες και για λαθρεμπόριο απομιμητικών προϊόντων μέσω αλλοδαπών.

Σημείο εκκίνησης για τους Αδιάφθορους είναι το μεγάλο ποσό σε μετρητά, συνολικά 23.000 ευρώ, που βρέθηκαν κατά τις έρευνες. Μόνο στο γραφείο του βρέθηκαν 10.700 ευρώ και δύο χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ πάνω του είχε 2.300 ευρώ. Ποσά που δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να δικαιολογήσει. Επιπλέον, από τον έλεγχο προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες το 2012.

Από κόσκινο περνούν οι Αδιάφθοροι και τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν πάνω του και αφορούν, όπως όλα δείχνουν, λίστα με καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στον Αγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Αλλα χαρτιά που βρέθηκαν στην κατοχή του, όπως ένα δελτίο αίτησης ασύλου αλλοδαπού καθώς και έγγραφο πρόσκλησης εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε παρά τη θέση του, εξετάζονται επίσης.

Η περίοδος της θητείας του Σκάρα, από το 2006 έως το 2011, ήταν τα «μαύρα χρόνια» για τους αλλοδαπούς στον Αγιο Παντελεήμονα, οπότε τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δρούσαν ανεξέλεγκτα. Στον Αγιο Παντελεήμονα άλλωστε έκανε την πρώτη δυναμική εμφάνισή της η Χρυσή Αυγή, ως «προστάτης».

Θύματα μετανάστες που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πήγαιναν στο Αστυνομικό Τμήμα επί Σκάρα να κάνουν καταγγελία για επιθέσεις και ξυλοδαρμούς εναντίον τους, έβρισκαν πόρτες κλειστές. Ακόμα και οι δικηγόροι δεν μπορούσαν να περάσουν για τους πελάτες τους.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι θύματα που προσπάθησαν να κάνουν μηνύσεις για ρατσιστική βία εις βάρος τους υπέστησαν τέτοιες πιέσεις ώστε αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να αλλάξουν περιοχή.