Συνελήφθη και η πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη

Βίος και πολιτεία ο συλληφθείς πρώην διοικητής Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2013 09:08 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/10/2013 04:40 |
Βίος και πολιτεία ο συλληφθείς πρώην διοικητής Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα

«Δουλειές» με όπλα, διακίνηση προϊόντων-μαϊμού, εκμετάλλευση αλλοδαπών, εκβιασμοί σε καταστήματα και «προστασία» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, είναι μερικά μόνο από τα όσα προσάπτουν οι «Αδιάφθοροι»της ΕΛ.ΑΣ στον 54χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Θανάση Σκάρα, που επί επτά χρόνια ήταν διοικητής Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ανώτερος αξιωματικός -ο οποίος κατηγορείται μέχρι και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών- συνελήφθη τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε μίζες που έπαιρνε από παράνομες λέσχες.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης τον 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και την 50χρονη, πολιτευτή και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

Μετά τον Αγιο Παντελεήμονα, το 2011, ο Σκάρας μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του!

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα (όχι όμως ο ίδιος ο οποίος και καταζητείται) ενώ το βράδυ της Τετάρτης, συνελήφθη και η 50χρονη στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Από τα ευρήματα κατά την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της Σκορδέλη εκκρεμεί ποινική δίκη καθώς κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο μαχαίρωμα Αφγανών μεταναστών. Το δικαστήριο όμως έχει ήδη αναβληθεί οκτώ φορές!

Στις τελευταίες αναβολές, η υποψήφια της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθήνας επικαλέστηκε λόγους υγείας καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες- παρουσίασε βεβαιώσεις ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής» υπογεγραμμένες από τον ψυχίατρο-διευθυντή του ΨΝΑ, Κώστα Παρασχάκη, επίσης πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια Λασιθίου.

Ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

Αναλυτικά, σε σωματική έρευνα που έγινε στον Σκάρα, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*2.300 ευρώ
*έγγραφο - πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε χωρίς να δικαιολογείται από τη θέση του και
*ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς καταστήματα όπου διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο γραφείο του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*10.700 ευρώ
*δύο χρυσές λίρες Αγγλίας
*ένα σπρέι πιπεριού
*ένας ηλεκτρικός εκκενωτής με καλώδιο φόρτισης και θήκη μεταφοράς - ανάρτησης σε ζώνη
*64 φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα
*11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και
*ένα δελτίο αιτήματος ασύλου από αλλοδαπό.

Στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*10.200 ευρώ
*δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, με συνολικό ποσό περίπου 140.000 ευρώ
*τρία πιστόλια με δύο γεμιστήρες
*ένα περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια
*μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
*317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
*δύο αεροβόλα πιστόλια
*έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια
*δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά
*δύο φορητοί υπολογιστές και δύο USB
*25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων και τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
*πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων
*πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.α. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών)
*δύο βιβλία και τέσσερα περιοδικά
*16 τσάντες και πορτοφόλια - απομιμήσεις και
*130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.

Στο πατρικό του σπίτι στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα
*κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου
*θήκη που περιείχε εξάρτημα κυνηγετικού όπλου
*τέσσερα όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο
*τρεις θήκες κυνηγετικών όπλων
*πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια
*δύο μαχαίρια και ένας σουγιάς
*δύο σφύρες παλαιού τύπου
*15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κάλυκες
*160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού και δύο πλαστικά προστατευτικά λαβής πιστολιού
*κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων και ένα χάρτινο κουτί που περιείχε υπολείμματα κάνναβης και
*μία νάιλον σακούλα, που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 28,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού Γιάννη Σταθόπουλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο, σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος:

*ένα πιστόλι
*173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
*τέσσερα κινητά τηλέφωνα
*δύο κάρτες SIM
*εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων (μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.), καθώς και
*32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του Σταθόπουλου, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm.

Αμεσα πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο σπίτι της Σκορδέλη, καθώς η εμπλοκή της προέκυψε από ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα ανώτερου αξιωματικού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,
*18 κροτίδες
*δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές
*βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό
*πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και
*δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ η Σκορδέλη που συνελήφθη αργότερα, θα προσαχθεί την Πέμπτη.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες.

Από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Σκάρα προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες, τουλάχιστον κατά το έτος 2012, ενώ, επειδή δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, ενημερώθηκε και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

25
FU
30/03/2017 15:03
Πιθανολογώ ότι τα μισά κατασκευασμένα-ψευδή όσο και τα περι Αφγανων-αλλά πιστευουμε ό,τι γραφεται
Νικος απο Οτταβα
07/10/2013 16:27
Αυτο που χρειαζεται να αλλαξει αμεσως στη 'ελληνικη δικαιοσυνη" ειναι η καταργηση του νομου που επιτρεπει τοσες αναβολες στις δικες κατηγορουμενων. 9 αναλβολες σε περιπτωσεις σαν και αυτη ειναι απαραδεκτες και οχι μονο γελειοποιουν τον ρολο των δικαστηριων αλλα και αφηνουν ελευθερα ατομα που επρεπε να ειναι στη φυλακη. Φυσικα και το επιπροσθετο κοστος επιβαρυνει ποιον αλλον, απο τον Ελληνα φορολογουμενο.
REAL POLITIK
07/10/2013 14:44
TUPIKOS ELLINAS TOU DIMOSIOU. GIATI DEN KANOUN MIA ANAKOINOSI OI DIMOSIOI YPALILOI GIA NA DIAXORISOUN TIN THESI TOUS APO AUTON TON MIKRO TURANO? PERNEI ENAN TURANO NA FTIAXEI MIA DIKTATORIA ,KAI XILIADES MIKROUS NA FTIAXOUN MIA DIMOKRATIA
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
06/10/2013 21:08
Όλα ΕΔΩ πληρώνονται. Αν όχι εδώ, θα πληρωθούν "ΕΠΑΝΩ"._
πρωτα το σπίτι σου
06/10/2013 09:59
O υπουργός δημόσιας τάξης θα έπρεπε να δείξει το ίδιο πάθος και ζήλο για τέτοιου είδους θέματα από το να γυρνάει στα κανάλια και να κατηγορεί την αριστερά. Πρώτα κοιτάς το σπίτι σου.
Ellin Politis
05/10/2013 05:57
Na i pigi tis diathesimotitas sto dimosio
βασιλειος
03/10/2013 17:00
παιρνω τηλεφωνο χαρμανης προχθες τον προμηθευτη μου.μου λεει ασε μην ελθεις θα στο στειλω εγω μιας και εισαι χαλια.κτυπα το κουδουνι και βλεπω ενα μπατσο απο το ματακι της πορτας.ωχ μας δεσανε λεω.τι θελετε ρωτω?εφερα την δοση σας μου λεει.και μετα βριζετε την αστυνομια παλιο κομμουνια.ειχατε ποτε τετοια εξυπηρετηση?
titan
07/10/2013 19:01
Aυτός μάλλον ανήκε πραγματικά στην κατηγορία των αστυνομικών του ...."συνταγματικού τόξου!
βασιλειος
03/10/2013 16:51
με συγχωρητε αμα δεν βρισκω την δοση μου εξω μπορω να καλεσω το 100? θα εξυπηρετηθω?εχει καλο πραγμα? η το κοβουνε?
anapofasistos
03/10/2013 14:31
o opios astunomikos dioikitis ekprosopouse tin elliniki dimokratia
Basil
03/10/2013 10:42
This one ist amazing we thought hes a Godfather from the Corleone family!!! But not hes a poor Greek policechap.
Γιώργος Α.
04/10/2013 18:01
Ok, but why are you writing your message in English? If someone can't read Greek, he won't read the article anyway.
Νταβατζιλίκια στις πολυκατοικίες.
03/10/2013 08:46
Ο νεαρός με τη στρογγυλή κόμμωση στην κορυφή του κεφαλιού του που εικονίζεται στο κέντρο του κύκλου πυγμαχίας , αριστερά όπως κοιτάμε τη φωτογραφία , και φορά το δεξί μακρύ σορτσάκι , υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι ένοικος ΚΑΙ στην πολυκατοικία μας - γιατί πολύς κόσμος εμφανίζει διαμονή εκ περιτροπής στην πολυκατοικία μας . Αν μιλάμε όντως για τον ίδιο , ανήκει σε απόλυτα προβληματική οικογένεια και αναφέρομαι στα εξής : Ο πατέρας , βετεράνος των Βαλκανίων μάλλον είναι χρήστης χασίς και σκόπιμα προσπαθούσε να προκαλέσει πρόβλημα στα γειτονικά του διαμερίσματα. Ο ίδιος ο γιός αναλάμβανε να οδηγήσει κυριολεκτικά σε τοποθεσίες αλλοδαπούς , η κόρη μάλλον είχε αναλάβει τη δική μου παρακολούθηση , ο φίλος του στην απέναντι πολυκατοικία από ένα σημείο και πέρα εκπαίδευσε το - πιτ μπουλ ; - σκυλί του με τρόπο που από μακρυά φαινόταν προβληματικό. Επίσης , έχω να καταγγείλω συστηματική προσπάθεια παραβίασης της πόρτας ασφαλείας του διαμερίσματός μου και χρήση συσκευών με μικροκύματα - ή τέλος πάντων ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - στοχευμένη πάνω στο σώμα μου με στόχο την εσκεμμένη πρόκληση σωματικής βλάβης.
Νταβατζιλίκια στις πολυκατοικίες.
03/10/2013 08:29
Όλες οι υποτυπώδεις ελεγκτικές αρχές έχουν ηγεσίες που παραπέμπουν σε καταστάσεις Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Η παρούσα σύνθεση του ΝΑΤΟ , βέβαια, δυστυχώς ενισχύει αυτό το status.
Νταβατζιλίκια στις πολυκατοικίες.
03/10/2013 08:18
Σε πολυκατοικία που ανήκει στο Α.Τ. Ομονοίας , μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε "νταβατζιλίκι" στη διαχειρίστρια . Παρεπιπτόντως, όλος ο όροφός της συμπεριφέρεται ως Μαφία και μάλλον διαδίδουν και λασπολογίες για ενοίκους που δεν είναι της κλίκας τους.
βασιλειος
03/10/2013 04:44
να μετονομασθει η ελληνικη αστυνομια σε ελληνικη καμμορα θα ηταν πιο τιμιο εκ μερους τους.σαν δεν ντρεπονται και αυτοι που δεν τιμουν την στολη τους και ολοι οσοι τους δικαιολογειτε με τα σχολια σας εντεταλμενα και με καθοδηγηση.
Αθηνά
05/10/2013 22:35
Ακριβώς.Το πράγμα έχει γίνει καραγκιοζιλίκι. Εν τω μεταξύ ένα παλληκάρι όλο ζωή,το φάγανε οι κοπρίτες.Κοπρίτες,απο την Κόπρο του Αυγεία.
isidoros
03/10/2013 01:40
Τάκη, και μόνο από τα 42 thumb down που έχεις εισπράξει ως τώρα, καταλαβαίνεις τι ήταν αυτό που είπες,έτσι;
ΚΩΣΤΑΣ
02/10/2013 21:15
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΣ....
ΤΑΚΗΣ
02/10/2013 12:10
ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝ.ΤΜΗΜΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;
axel.k
06/10/2013 08:05
@ΤΑΚΗΣ: Ίσως αν άλλαζες το ''Τάκης'' με ''Στόκος'', πιθανόν το σχόλιό σου να είχε καλύτερη λύση...
Τα σύκα σύκα
03/10/2013 11:00
Η Χ.Α. δεν είναι λύση, είναι κατάντια για όλους, πόσο μάλλον για εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.! Και ποιος μπορεί να επιβεβαιώσει αν οι εμπρησμοί που αναφέρονται έγιναν όντως από αναρχικούς;;; Η ανικανότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς, "η βλακεία είναι ανίκητη"!
βασιλειος
03/10/2013 04:48
πιθανον να ηταν εμποροι ναρκωτικων που θελαν πισω το μαυρο που τους ειχε βουτηξει ο διευθυντης του τμηματος.δεν μας παρατας ρε τακη.ακου θεματοφυλακες οι χρυσαυγιτες.
Eleni P
02/10/2013 11:27
Όπως δεν πέσαμε από τα σύννεφα για το ρόλο και τις δραστηριότητες της ΧΑ, έτσι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τη συμπαράσταση (μέρους) της αστυνομίας προς αυτήν, ούτε για τον προβληματικό ψυχισμό (κάποιων) οργάνων των σωμάτων ασφαλείας. Μένει να δούμε πόση "κάθαρση" αντέχει να επιβάλει ο κρατικός μηχανισμός, και προς ποιές κατευθύνσεις.
Κώστας
02/10/2013 10:51
Τί μας λένε; Γιατί οι καταγγελίες των μη μεταναστών πού έμπαιναν, δεν έμπαιναν στο Αρχείο; Μήπως γινόταν διερεύνηση; Έχω εμπειρία από αγροτική περιοχή όπου υπήρχαν άπειροι λαθρομετανάστες που δούλευαν στα χωράφια και αλλού και σπίτι είχες αλλά σπίτι δεν είχες τόσα χρόνια και είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να σου το ρημάζουν κάθε τόσο ήταν αυτονόητος και εντέλει αποδεκτός τρόπος ζωής... Κάθε φορά που πήγαινα στην Αστυνομία να αναφέρω το συμβάν, μου λέγανε "αυτό δεν είναι τίποτε, που να δεις τί έγινε στου τάδε κλπ."Και μου λέγανε μια ιστορία ακόμη πιο τραγική. Εκεί τελείωνε και η επίσκεψή μου στο αστυν. τμήμα της περιοχής. Τώρα αναγκάζομαι, όποτε πηγαίνω, να μένω σε κοντινό ξενοδοχείο!