Ενα μικρό ναζιστικό μουσείο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή των Ιωαννίνων, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από ειδικό κλιμάκιοτης Αντιτρομοκρατικής που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε προηγηθεί το βράδυ της Κυριακής αυτοψία στους χώρους του σπιτιού από τον εισαγγελέα και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και ένα 38αρι πιστόλι.

Από τις ενδελεχείς έρευνες καταγράφηκαν:

– πιστόλι 9 χιλιοστών Luger και 6σφαιρο περίστροφο Colt.38 Special, τα οποία κατείχε παράνομα

– ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκ., με μήκος λάμας 42 εκ.

– σιδερογροθιά

– 75 δισκέτες Η/Υ

– CD

– τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων

– δύο κράνη, εκ των οποίων το ένα με διακριτικά «SS» και το άλλο με αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα)

– μπουκάλια κρασιού κενού περιεχομένου, με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι και συγκεκριμένα πορτρέτο αυτού, και φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά,

– πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στους Ναζί,

– δύο μικρές πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό και κοντάρι

– δύο μεγάλες πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, χωρίς κοντάρι

– πάνινη σημαία με δικέφαλο αετό και τα διακριτικά «SS»

– δύο τριγωνικά σημαιάκια μεσαίου μεγέθους με αγκυλωτό σταυρό

– φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «Χρυσή Αυγή».

***Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννεασέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουριώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987 και ο Χρήστος Παππάς, μετέπειτα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων της.

Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου και είναι γιος αντιστράτηγου και στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου ενώ ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου ήταν και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα, όπου λειτουργούσε εμπορική επιχείρηση. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.