Ρόλο πληροφοριοδότη αποδίδει η Αστυνομία στη 42χρονη ανθυπαστυνόμο Βενετία Πόπορη, που συνελήφθη το Σάββατο. Η Πόπορη υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και φέρεται να έχει δεχθεί τηλεφωνήματα το βράδυ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Η είδηση της σύλληψης της ανθυπαστυνόμου στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά για εμπλοκή της στη Χρυσή Αυγή ξάφνιασε συναδέλφους της που τη γνώριζαν. Η Βενετία Πόπορη εμπλέκεται στην υπόθεση από τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον πυρηνάρχη Πατέλη κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οταν αστυνομικοί πήγαν για έρευνα στο σπίτι της βρήκαν ένα μικρό οπλοστάσιο.

Ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν ήταν ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, μαχαίρι με σιδηρογροθιά, τέσσερα μαχαίρια πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδηρογροθιές, δύο χατζάρες. Είχε ακόμα και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη στα τουλάχιστον 20 χρόνια υπηρεσίας της στην Αστυνομία δεν είχε προκαλέσει, σύμφωνα με ανθρώπους που την γνώριζαν. Είχε υπηρετήσει για χρόνια στο αεροδρόμιο προτού μετατεθεί στον Πειραιά. Στην υπηρεσία της, λένε όσοι τη γνωρίζουν, δεν είχε εκδηλώσει πολιτικές απόψεις ή ακραίες θέσεις που να προκαλούν υποψίες, ενώ δεν είχε ιδιαίτερη εμπλοκή στα συνδικαλιστικά. Ο δεύτερος αστυνομικός που συνελήφθη το Σάββατο ονομάζεται Αθανάσιος Κ. Καρατζάς και υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή από τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφτηκαν με την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μελών της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.