Σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ολοκλήρωσαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης τις αποκαλυπτικές καταθέσεις τους, οι δύο μάρτυρες-κλειδιά οι οποίοι γνωρίζουν καλά «εκ των έσω» τη λειτουργία και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους αποκαλυπτικά στοιχεία από νόμιμες συνακροάσεις που έχουν ληφθεί «για λόγους εθνικής ασφαλείας», σε ανύποπτο χρόνο, και τα οποία «δένουν» και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς κύκλους, το αποδεικτικό υλικό, έδωσε νέα τροπή στην έρευνα του Αρείου Πάγου.

Το βράδυ της Τετάρτης ακολούθησε στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πολύωρη έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, στην οποία συμμετείχαν ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Γιώργος Τζαβέλλας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προβολέας των εισαγγελικών ερευνών έχει στραφεί πλέον και σε αδικήματα εκβίασης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι πίσω από συγκεκριμένους δράστες τέτοιων ενεργειών ενδεχομένως να κρύβονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για τον λόγο αυτό ζητείται από όλους όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στη Δικαιοσύνη.

Ο νόμος άλλωστε δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσουν ακόμα και με κωδική ονομασία χωρίς τα πραγματικά τους στοιχεία.

Στο μεταξύ οι δικαστικές αρχές του Πειραιά προχωρούν τις καταθέσεις μαρτύρων από το φονικό στο Κερατσίνι ενώ το πρωί της Πέμπτης πιθανόν θα καταθέσει η φίλη του Παύλου Φύσσα που ήταν παρούσα από την αρχή μέχρι το τέλος στο φονικό επεισόδιο της Αμφιάλης.

Πάντως, οι δικηγόροι της οικογένειας Γιώργος Μαραγκός και Ανδρέας Τζέλλης επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές παραλείψεις στην προανακριτική δικογραφία και αντιφατικές καταθέσεις μεταξύ των αστυνομικών.

Τέλος, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη κατέθεσαν την Τετάρτη ως μάρτυρες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης, ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και θύμα της επίθεσης στο Πέραμα, Παύλος Πουλικόγιαννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων Αιγυπτίων και Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα.

Είχαν προηγηθεί, την Τρίτη, οι καταθέσεις των κοινοβουλευτικών εκπρόσωπων της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη καθώς και δημοσιογράφοι που έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή.