Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μετά την τρίωρη απολογία του στην 6η Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά.

Ο 46χρονος επέστρεψε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από όπου θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Aντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.

Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του αλλά σε κοντινή καφετέρια.

Ισχυρίστηκε ότι είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και επέμεινε ότι δέχθηκε επίθεση και ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Είπε ακόμα ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το θύμα και ότι δεν ήταν στοχοποιημένο, ενώ παραδέχθηκε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, αλλά από κάποιον φίλο του και για άσχετο θέμα.

«Εκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».

Γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί ταυτοποίησης

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

Ωστόσο, κύκλοι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτήρισαν, το απόγευμα του Σαββάτου, ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διασυνδέσεις – ταυτοποιήσεις ατόμων με τηλεφωνικούς αριθμούς, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας.