Ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Πέμπτη η σύζυγος του 45χρονου Γ.Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας τους 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και η φίλη της οι οποίες κατηγορούνται για ψευδορκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η σύζυγος του δράστη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και «μόνο μία φορά» πήγε σε διανομή τροφίμων.

«Αλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα» φέρεται να είπε.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν και οι 34 συλληφθέντες των επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Η Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει από τους καταστηματάρχες της περιοχής να κλείσουν νωρίτερα για το φόβο τυχόν επεισοδίων.

Στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά οδηγήθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, η σύζυγος του 45χρονου δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς και μία άλλη γυναίκα. Και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία.

Στην 6η ανακρίτρια Πειραιά ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε ότι τον κάλεσε η αστυνομία να ανοίξει τα γραφεία της οργάνωσης και ότι στη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών, βρέθηκε ένα πτυσσόμενο διαλυμένο γκλομπ, το οποίο «ήταν ξεχασμένο».

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον συλληφθέντα για τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι.

Οι κατηγορίες, που βαρύνουν τους τρεις, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Ακολούθως θα οριστεί τακτική δικάσιμος.