Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας, φοβούμενοι ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά, μάλιστα οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζήτησαν συγγνώμη από τον υπουργό για την ένταση που επικράτησε το πρωί.

Ζήτησαν από τον υπουργό να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ δεσμεύθηκε να τους ενημερώσει όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στόχος είναι να αποκλιμακωθεί, μέσω του διαλόγου, η ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ενταση το πρωί

Νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και διαλύθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ δύοσχολικοί φύλακες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Κλειστή παραμένει από το πρωί η οδός Βασ. Σοφίας, καθώς σχολικοί φύλακες παραμένουν συγκεντρώμενοι έξω από το υπουργείο.