«Ετσι το θέλουμε το σχολείο μας, ανοιχτό στην κοινωνία και στη ζωή! Μέχρι τις 16.15 για τα παιδιά μαςκαι στη συνέχεια ακόμη και τα Σαββατοκύριακα για όλους… Για μαθητές, γονείς, συλλόγους, φορείς. Κέντρο μάθησης, δημιουργίας, δράσης, παράδοσης, άθλησης, πολιτισμού. Σημείο αναφοράς για τηγειτονιά μας…», έγραφε στις 21 Απριλίου στο blog του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, ο διευθυντής του Γιάννης Λογοθέτης.

Εκείνη την ημέρα με πρωτοβουλία του έγινε συζήτηση στο σχολείο για τη διάσωση της βίλας Ιόλα που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό. Παράλληλα, στη βιβλιοθήκη του σχολείου πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι για γονείς. Στην αίθουσα εκδηλώσεων οι κινηματογραφόφιλοι της Αγίας Παρασκευής απόλαυσαν μια ταινία. Και στο προαύλιο μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορύβαντες προετοίμαζαν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση. Ολα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον δραστήριο διευθυντή Γιάννη Λογοθέτη. «Μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Είναι το χόμπι μας», εξηγεί αυθόρμητα για τις πλούσιες δράσεις του σχολείου. Και στη συνέχεια σημειώνει ότι στόχος του είναι «να είναι το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία. Να είναι κέντρο της γειτονιάς». Ομως προσθέτει: «Αυτό θέλει δουλειά. Χτίζεται σιγά σιγά. Και επιτυγχάνεται με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών. Οχι μόνο του διευθυντή».

Το σχολείο που διευθύνει δύο χρόνια τώρα δεν μεταδίδει απλώς γνώσεις. Εμπνέει και ενεργοποιεί τους μαθητές. Πέρυσι παιδιά, δάσκαλοι και γονείς έκαναν δενδροφυτεύσεις στους χώρους του 7ου. Αθλητές ποδηλασίας μίλησαν στα παιδιά για τα οφέλη του ποδηλάτου. Οργανώθηκε ποδηλατοδρομία για μαθητές στις γειτονιές της πόλης. Και τακτικά ο 50χρονος διευθυντής ενημερώνει για όλες τις δράσεις τους γονείς μέσω του blog. Μπορεί όλοι να βιώνουν την κρίση και οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όμως για τον κ. Λογοθέτη είναι σημαντικό οι δάσκαλοι «να δώσουν μια αισιοδοξία στον κόσμο. Η ελπίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ακόμη και με 30 ευρώ τον μήνα πρέπει να δουλεύουμε με μεράκι διότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά».