«Δεν είναι επιλογή μας η εκπομπή σήματος από ιδιωτικές εγκαταστάσεις πλην όμως είναι ο μοναδικός τρόπος αυτή τη στιγμή» εξήγησε την Τετάρτη το μεσημέρι ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότιη κατάληψη των εγκαταστάσεων της Αγίας Παρασκευής «από 10 συνδικαλιστές και ακτιβιστές», όπως τους χαρακτήρισε, εμποδίζει την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Παντελής Καψής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συζήτηση αλλά δεν θα παραμείνει όμηρος των συνδικαλιστών», όπως είπε.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων εργασίας προκειμένου να μπορέσει να εκπέμψει «με πλήρες πρόγραμμα» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση.

Το σήμα της ΕΔΤ βρίσκεται στον αέρα από το πρωί της Τετάρτης από τις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ μέσω Digea. Ο ίδιος ο υφυπουργός σε άλλη του συνέντευξη νωρίτερα είχε πει ότι η εκπομπή προγράμματος είναι «ζήτημα ωρών».

«Πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή. Δεν υπάρχει άδεια εκπομπής αλλά το πρόβλημα δεν είναι εάν ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουμε στην προβολή εκπομπών, ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ» κατέληξε ο Παντελής Καψής.

.