Εκπέμπει σήμα η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» στις συχνότητες της ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2013 08:45 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/07/2013 18:02 |
Εκπέμπει σήμα η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» στις συχνότητες της ΕΡΤ

Τις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», τον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, του οποίου το σήμα εκπέμπει από τις 8 το πρωί.

Προς το παρόν, προβάλλεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, Παντελής Καψής, είχε αναφέρει ότι σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, καθώς και ειδήσεις, οι οποίες θα περνούν στην οθόνη με τη μορφή τίτλων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ επισήμανε ότι σε ένα τρίμηνο θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τo πραξικόπημα εξελίσσεται σε τηλεπειρατεία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με την εκπομπή σήματος της ΕΔΤ από τις παλιές συχνότητες της ΕΡΤ, αναφέρεται:

«Και η τελευταία «μάσκα» έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.

Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι νεκρή και έσπευσαν να σκυλεύσουν το σώμα της, διαμοιράζοντας μεταδόσεις, συχνότητες, υλικό και τη «Ραδιοτηλεόραση».

Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών.

Εθισμένοι στα λάθη αυταρχικής λογικής συνεχίζουν να διαπράττουν το ένα πίσω απ' το άλλο.

Η ΕΡΤ είναι ΕΔΩ (και όχι η ΕΔΤ). Οι τηλεθεατές και οι ακροατές της, η ελληνική κοινωνία που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα είναι ΕΔΩ.

Ενωμένοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ΕΡΤ των εργαζομένων και του ελληνικού Λαού και όχι των ιδιωτών και των τηλεπειρατών».

ΣΥΡΙΖΑ: «Κορύφωση της παρανομίας»

Ωστόσο αυτή η κίνηση ενδέχεται να προκαλέσει νέες πολιτικές αναταράξεις. Ηδη από την Τρίτη η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ζητούσε από την κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. 

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκπέμψει σήμα από τις δημόσιες συχνότητες της ΕΡΤ, από ιδιωτικά στούντιο, χωρίς να έχει ανακοινώσει - ως οφείλει από την κείμενη νομοθεσία - ούτε τη συμφωνία με το ιδιωτικό στούντιο, ούτε τους συντελεστές αυτού του "προγράμματος".  Ερωτούμε: Ποιοι είναι, ποιος τους προσέλαβε, ποιοι και πόσο τους πληρώνουν; Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο αυτό, το οποίο, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να το χαρακτηρίσουμε ως διακωμώδηση της απόφασης - διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καλούμε την κυβέρνηση να έρθει αμέσως σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ώστε από τις εγκαταστάσεις της να εκπεμφθεί εκ νέου ραδιοτηλεοπτικό σήμα» ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Για «πειρατική εκπομπή σήματος» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παναγιώτη Σκουρλέτη: «Η πειρατική εκπομπή σήματος της υποτιθέμενης Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης συνιστά κορύφωση της παρανομίας που διαπράττεται εδώ και εβδομάδες εκ μέρους της κυβέρνησης. Η μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, η εκπομπή του σήματος «μαϊμού» χωρίς άδεια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ. Τα σχέδια της κυβέρνησης για την απαξίωση και τη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης θα βρουν απέναντί τους το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που αξιώνει σεβασμό στη δημοκρατία και στην πλουραλιστική ενημέρωση» τόνισε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Στο μεταξύ, χθες η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απερίφραστη καταδίκη μας στην πρωθυπουργική απόφαση της 11ης Ιουνίου που επιχείρησε να επιβάλλει το «μαύρο» στις οθόνες των Ελλήνων πολιτών και στις δημόσιες συχνότητες.

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιχείρηση να «κατέβουν» οι πομποί με συνέργεια αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτών τεχνικών.

Καταδικάζουμε, επίσης κάθε απόπειρα παράνομης εκπομπής εκτός των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Διατυπώνουμε ρητές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για όσες από τις προτάσεις του κ. Καψή ανατρέπουν βίαια τις εργασιακές σχέσεις παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ανάγκη ο υφυπουργός να γίνει πιο συγκεκριμένος, ουσιαστικός και με σαφές χρονοδιάγραμμα λύσεων. Δεν βοηθάει κανένα όταν στις θεσμικά και νομικά τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων ο αρμόδιος υφυπουργός προσερχόμενος στο διάλογο απαντά κυρίως με γενικόλογες πολιτικές παρατηρήσεις και αιτιάσεις.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και ζητάμε από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, να συνεχίσει το διάλογο και να εφαρμόσει αυτό που δημοσίως έχει υποστηρίξει «ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης», προκειμένου να εκπέμψει ξανά το σήμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης μόνο από τις εγκαταστάσεις και τις συχνότητες της ΕΡΤ, σεβόμενος τις αποφάσεις του ΣτΕ.

17
ΑΝΝΑ
10/08/2013 11:53
Ο ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΟΑΛΑΙΣΤΗΣ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ! ΑΝΝΑ
Χρήστος
10/08/2013 11:49
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΜΑΧΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ. Από 11ης Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ δέν υφίσταται, επομένως δέν υπάρχουν ούτε υπάλληλοι ούτε ΠΡΟΣΠ-ΕΡΤ. Τό αρχείο τά μηχανήματα τά κτήρια ανήκουν στό Δημόσιο Ταμείο, είναι περιουσία τού λαού. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ. ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ, ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΑΙΤΟΣΥΝΑΥΛΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΕΞΟ-ΦΩΤΟ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ είναι φαυλότητες, ανοησίες, καραγκιοζιλίκια τού Χατζιαβάτη.
AUSTRALOS
11/07/2013 03:00
RE PEDIA EMEIS OI APODHMOI(AUSTRALIA) ECOUME ERT H MAS ECETAI GRAPSEI PALY?
czacharo
10/07/2013 22:29
Δημόσια Νεοελληνική Τηλεόραση (ΔΝΤ)
ΓΙΩΡΓΟΣ
10/07/2013 20:53
ΕΝΤΑΞΕΙ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.. ΜΑΣ ΠΡΙΞΑΤΕ .ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΗ!!!!
Μιχαηλίδης Χρήστος
10/07/2013 19:11
Μακάρι γιατί μας έλειψε. Να διατηρήση τα καλά προγράμματα για τους Έλληνες τηλεθεατές. Αμήν. Μιχαηλίδης Χρήστος ευχαριστώ.
aspam
10/07/2013 18:05
Τι να πρωτοσχολιάσει κανένας. Διαβάζουμε γι' αυτά που έγιναν και γίνονται για το θέμα της κρατικής ραδιοτηλεώρασης που έχεις την αίσθηση ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή ξένων δυνάμεων. Αποφασίζουν και διατάζου με τον κύριο Καψή να εκτελεί με γελοίο τρόπο τις αποφάσεις της ανώτατης αρχής. Τό κράτος έκπέμπει που κι πως; λαθραία; από άλλη συχνότητα;'' και ακούγεται η φωνή του Ευρυπίδη απο το 431π.Χ. ''Ντροπή δεν υπάρχει μες στη μεγάλη Ελλάδα πια στα ουράνια έχει πετάξει''
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
10/07/2013 17:50
ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ . ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ , ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ .
aggelos
10/07/2013 17:31
παιδιά της ΕΡΤ....το πάρτυ τέλειωσε......
nikos
10/07/2013 14:04
ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ,ΔΡΟΜΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΤ???
10/07/2013 12:02
AΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΚΟΗΧΟ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΕΡΤ -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ!!!
ελενη φωτη
10/07/2013 11:41
Tι παλοιομοδίτικο σήμα είναι αυτό??
Tha
10/07/2013 11:02
EPIC FAIL
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
10/07/2013 09:20
Kύριε Κεδίκογλου,παρακαλώ μην ξεχάσετε να προσλάβετε τηλεφωνικώς άλλους είκοσι υμετέρους στην ΕΔΤ κατά την προσφιλή τακτική των διαφόρων "νόμιμων καί ηθικών" Παυλόπουλων που καταρράκωσαν αυτή τη χώρα.Έτσι;
πανοσ
10/07/2013 08:56
Έλεος!!! Είναι εύηχο τώρα αυτό; Μα δεν έχουν ιδέα από μάρκετινγκ; Πώς περιμένουν να στεριώσει κανάλι με το όνομα ΕΔΤ; Πώς θα προφέρουμε το ΕΔΤ; Πάλι καλά δηλαδή που δεν το ονομάσανε ΕΗΚΔΧ (Εκπομπή Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων Δημόσιου Χαρακτήρα).
fuser
15/07/2013 00:41
φιλε εισαι γιγαντας.....γελαω μια ωρα με αυτο που εγραψες:):):):):)
απλός άνθρωπος
01/09/2013 09:39
Σκουλίκια-λαμόγια φύγετε αμέσως από την Αγ.Παρασκευή.Το ραδιομέγαρο δεν είναι δικό σας.Αρκετά φάγατε.Φτάνει πια ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ