Ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, και συζήτησε το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κώστα Σακκά.

Μετά την συζήτηση ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Κάθε δημοκράτης πολίτης είναι κάθετα αντίθετος όχι μόνο στην τρομοκρατία, αλλά και σε κάθε μορφής βία. Η αντίθεση και η καταδίκη αυτή πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη. Καμία ανοχή ούτε υποχώρηση επιτρέπεται.Η αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων, πρέπει να πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και η αρχή του κράτους δικαίου.

Η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί τριάντα και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Δικαιοσύνη, η οποία στα πλαίσια της ελληνικής έννομης τάξης, λειτουργεί ανεξάρτητα, οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση».