Tη θλίψη του για την ευκολία με την οποία το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευδαν να πληρώνουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη εξέφρασε από έδρας ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στη δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχταζόπουλο.

«Μου προκαλεί θλίψη ως εισαγγελέα και κυρίως ως έλληνα πολίτη ότι υπάρχει σύμβαση αντισταθμιστικών οφελημάτων για παροχές, υποδομές κλπ και δεν υλοποιήθηκε καμία. Παρόλα αυτά η ελληνική πολιτεία ασθμαίνουσα έσπευδε να πληρώνει τον οποίο προμηθευτή. Δεν ξέρω αν αφορά αυτό τους κατηγορούμενους αλλά θέλω να δείξω πώς δρα διαχρονικά η ελληνική πολιτεία: 300 εκατομμύρια ευρώ ζήτησαν , 500 ζήταγαν τα έπαιρναν από την ασθμαίνουσα πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Η τοποθέτηση του εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Την ίδια θέση διατύπωσε και ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος χαρακτήρισε ατυχή τη θέση του εισαγγελέα γιατί «η κυρία σύμβαση πληρώνεται με βάση τα στάδια υλοποίησης και δεν έχει σχέση με τα αντισταθμιστικά.Το λέω παρά το γεγονός ότι εγώ από αποχώρησα και ακολούθησαν 11 τροποποιήσεις της κυρίας σύμβασης και άλλες 5 για τα αντισταθμιστικά. Αρα άλλες συμβάσεις» .

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος με τον εισαγγελέα αφού όπως είπε «αυτός είναι και ο προβληματισμός του ελληνικού λαού. Συμπλήρωσε όμως, ότι τα αντισταθμιστικά όπως αναγνωρίζει και το δικαστήριο δεν αφορούν την περίοδο Τσοχατζόπουλου αλλά των επόμενων υπουργών» βάζοντας στο κάδρο του διαδόχους του εντολέα του.