Την αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου, πρώην υπουργού Επικρατείας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου είχε συντάξει και υποβάλλει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκάλεσε η είδηση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter υπενθύμισε το σχέδιο και έγραψε «τότε πολεμήθηκε από το κομματο- συνδικαλιστικό κατεστημένο».

«Διαφωνώ απολύτως με τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ» είπε λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή του ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος υπενθύμισε: «Οταν πριν από 22 μήνες υποβλήθηκε με δική μου πρωτοβουλία το Σχέδιο για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πολλοί -σχεδόν όλοι- εναντιώθηκαν. Το Σχέδιο εκείνο και ορθολογικό ήταν και κριτήρια ελάφρυνσης του πλεονάζοντος προσωπικού είχε. Κυρίως όμως, διατηρούσε την έννοια της δημόσιας και όχι κομματικής και κρατικής ραδιοτηλεόρασης» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Και ο ίδιος προσέθεσε: «Η «λύση» που σήμερα προκρίνεται – και που αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει – ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει, κυρίως δε αντιστρατεύεται την ίδια τη λογική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ακόμη και τώρα υπάρχει περιθώριο για λογική και συναινετική λύση στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που οφείλει να λειτουργεί με κοινωνική ευθύνη και συνείδηση και η οποία επιπλέον αποτελεί ένα κρίσιμο δημόσιο οργανισμό για την δημοκρατία, τον πολιτισμό αλλά και την έξοδο από την κρίση».

Διαβάστε εδώ το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που είχε συντάξει ο Ηλίας Μόσιαλος.