Με συμμετοχή μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ολοκληρώθηκε το Σάββατο το Gay Pride, η παρέλαση υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα.

Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα «η Αθήνα δικιά μας», χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην ένατη διοργάνωση Gay Pride στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση μελών ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κ.Γ.Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ακτιβιστής Γρ. Βαλλιανάτος.

Χαιρετισμό είχε προγραμματιστεί να απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ωστόσο δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Αθηναίων Μ.Κουβέλη, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησε πορεία προς την πλ. Συντάγματος στην οποία συμμετείχαν σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 15.000 άτομα.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Quilombo», το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα.

Η πορεία επέστρεψε στην πλ. Κλαυθμώνος όπου διεξήχθη συναυλία.