Ερευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας για την καταγγελία που έκανε χθες τον γύρο του Διαδικτύου ότι δασκάλα μουσικής της Ε’ Δημοτικού σε σχολείο της συμπρωτεύουσας δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντριά της επειδή γονιός την κατηγόρησε για ισλαμική προπαγάνδα, όταν έδωσε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ» των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι!

Το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική καταγγελία εκ μέρους της δασκάλας, δίνει σήμερα εντολή στον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης να ερευνήσει το ζήτημα που προέκυψε, παράλληλα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι οι διαμαρτυρίες του γονιού δεν αφορούσαν τον «Κεμάλ» αλλά φωτοτυπία άλλου τραγουδιού.

Η δασκάλα δημοσίευσε στο facebook το εξής σχόλιο: «Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε’ Δημοτικού) τον «Κεμάλ» του Χατζιδάκι στο μάθημα της Μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Επειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μού ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».

«ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησαν χθες με τη δασκάλα Ευτυχία Καβαλίκα, η οποία δήλωσε: «Επειδή το θέμα είναι ακόμη σε εξέλιξη δεν θα ήθελα να δημοσιοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία γιατί θέλω να πιστεύω πως έχουμε ακόμη φωνή που μπορεί να ακουστεί. Προς το παρόν ψάχνω συναδέλφους με αντίστοιχα περιστατικά, γιατί απ’ ό,τι έμαθα δεν είναι μεμονωμένο το συμβάν, ώστε όποια κίνηση κάνουμε να είναι όσο το δυνατόν συλλογική».