Παγώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, με τα οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα καλούσε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους να δηλώσουν στοιχεία για την περιγραφή της θέσης τους.

Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση 12.500 υπαλλήλων που πλεονάζουν και βάσει της συμφωνίας με την τρόικα θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στον Ιούνιο οδήγησαν στην παραπομπή για το προσεχές διάστημα της αξιολόγησης του προσωπικού βάσει των περιγραμμάτων θέσεων. «Κατόπιν επικοινωνίας της υπηρεσίας μας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνει η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας μέχρι την παροχή νεότερων οδηγιών και διευκρινίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε ήδη το αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ανάλογα έγγραφα αναμένεται να διανεμηθούν και στα υπόλοιπα υπουργεία.

«Δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα αυτή τη στιγμή. Θα μείνει πιο πίσω η περιγραφή θέσεων» σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας πως σε αυτή τη φάση η επιλογή των πλεονάζοντων υπαλλήλων θα γίνει ανά κλάδο προσωπικού (π.χ. διοικητικού, οικονομικού, πληροφορικής ή άλλο) και βάσει των προβλέψεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Σύμφωνα με αυτές, «αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου, απολύονται οι υπάλληλοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα».