Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία που σχηματίστηκε για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό έφτασε από την Αστυνομία στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γιώργου Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να κριθεί από τα δικαστήρια θα πρέπει προηγουμένως να αρθεί η ασυλία του από τη Βουλή, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη τόσο στη πλατεία Συντάγματος όσο και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή το «συσσίτιο μόνο για Ελληνες» που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή, ο δήμαρχος Αθηναίων διεμήνυσε πως «η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει».

«Η δημοκρατία θα νικήσει. Η λογική της ωμής βίας την οποία είδαμε να εκδηλώνεται διπλά σήμερα, και με το επεισόδιο εναντίον μου, και δυστυχώς από βουλευτή εκλεγμένο από τον λαό, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να μας καταπτοήσει» ανέφερε σε δημόσια δήλωσή του.

Ο κ. Καμίνης εμφανίζεται διατεθειμένος να σταθεί απέναντι στις εθνοτικά καθαρές κοινωνικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην πάσης προελεύσεως ασυδοσία διαφόρων ομάδων, που τείνει να επικρατήσει σε δημόσιους χώρους.

Μετά την ακύρωση του συσσιτίου και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης, προχωρώντας από εκεί στη διανομή τροφίμων.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 χρυσαυγίτες αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ. Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου. Τελικά τη γροθιά δέχθηκε μία νεαρή μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά της το λίγων μηνών κοριτσάκι της.