Να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, επιχείρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Τελικά, όμως, χτύπησε στο μέτωπο μια νεαρή μητέρα η οποία κρατούσε το ηλικίας λίγων μηνών κοριτσάκι της στην αγκαλιά της.

Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη ματαίωση της ρατσιστικής διανομής τροφίμων «Μόνο για Ελληνες» στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5, κατήγγειλε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να βγάλει και το όπλο του και αργότερα προανήγγειλε ότι θα υποβάλει μήνυση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «Μόνο για Ελληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

Οταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 χρυσαυγίτες αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της Αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ. Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου. Ωστόσο, τη γροθιά την δέχθηκε τελικά μια νεαρή μητέρα η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της την ηλικίας λίγων μηνών κορούλα της.

«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ. Καμίνης.

Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «Μόνο για Ελληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

«Αθλια ψεύδη» χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τα περί τραυματισμού κοριτσιού και καταθέτει μήνυση κατά του δημάρχου.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού.

» Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Να αρθεί η ασυλία του Γερμενή»

Μιλώντας λίγο αργότερα στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι θα κάνει μύνηση κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή και ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

«Η επίθεση έγινε μέσα στον Κόμβο Αλληλεγγύης στο παλαιό φρουραρχείο όπου μοιράζαμε λαμπάδες και παιχνίδια στα παιδιά. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας κύριος που μου είπαν ότι είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επιχείρησε να με γρονθοκοποήσει, εξουδετερώθηκε όμως την έφαγε ένα κοριτσάκι. Θα τους κάνω μήνυση. Πρέπει να αρθεί η ασυλία του και να προσαχθεί σε δίκη. Μόνο τη λογική της ωμής βίας καταλαβαίνουν αυτοί, έγιναν έξαλλοι επειδή δεν του πέρασε ο τσαμπουκάς στο Σύνταγμα το πρωί» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.