Aδοξο τέλος είχε τελικά η περιβόητη προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να διανείμει τρόφιμα «μόνο για Ελληνες» σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Φορτηγό με τρόφιμα στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» εμποδίστηκε από την αστυνομία και ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ περίπου 40 χρυσαυγιτών και αστυνομικών. Η αστυνομία πήρε τα κλειδιά του φορτηγού, προειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι θα προχωρήσει σε προσαγωγή τους στην Ασφάλεια και τελικά η υπόθεση έληξε με την αποχώρηση του οχήματος με τα τρόφιμα. Η Λεωφόρος Αμαλίας είχε κλείσει για λίγη ώρα και έγινε χρήση χημικών, όμως η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί πλέον και γίνεται κανονικά.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επανέλαβε, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε ζητήσει άδεια. Τόνισε επίσης, ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Δήμου, να μην παρέχει σε κανέναν άδεια για διανομή τροφίμων στην Πλατεία Συντάγματος και διερωτήθηκε «ποιος κυβερνά επιτέλους την πόλη;».

Μετά την αναδίπλωσή τους, επέστρεψαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του κόμματός τους κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, απ΄ όπου θα μοιράσουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στις 10 το βράδυ τρόφιμα «μόνον σε Έλληνες».

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε ανακοινώσει από χθες, Μεγάλη Τετάρτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης είχε στείλει το μήνυμά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, στο λογαριασμό του στο facebook έγραψε:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ότι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».