Στις 29 Απριλίου θα επαναληφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη τεσσάρων στελεχών της Marfin, που κατηγορούνται για τον θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010, που τυλίχτηκε στις φλόγες, στη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κόντρα στα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το μνημόνιο.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες.

Με την κατάθεση του πατέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν ένα από τα τρία θύματα κατά τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin άρχισε σήμερα, Τετάρτη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δική των υπευθύνων της τράπεζας.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος. «Θεωρώ πως ό,τι έγινε οφείλεται σε εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας. Ζητάω την ηθική μου αποζημίωση», κατέθεσε ο κ. Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος.

Και πρόσθεσε πως «ενώ τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα την ημέρα εκείνη (05-05-2010) εν τούτοις οι υπάλληλοι έμειναν μέσα μέχρι το μεσημέρι. Μας λένε ό,τι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδο κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα».

Από την τράπεζα, όπως είπε, μας πήρε μια κυρία και θέλησε να μας εξαγοράσει με διπλωματικό τρόπο εμένα και τη γυναίκα μου. Μας είπαν ότι η Τράπεζα για να μας βοηθήσει θα μας δίνει 1600 ευρώ το μήνα, αλλά βέβαια δεν μου είπαν ότι αυτό προϋπέθετε να παραιτηθώ από τα δικαιώματά μας».

Ο κ. Παπαθανασόπουλος ήταν φορτισμένος όταν περιέγραψε τις συνθήκες θανάτου της κόρης του, η οποία είχε παντρευτεί λίγους μήνες πριν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.