«Δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος», είπε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αφορμή τα νέα επεισόδια στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νίκος Δένδιας υπεραμύνθηκε της τακτικής της αστυνομίας που πήγε ξημερώματα να συλλάβει τους υπόπτους, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια: «Εχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και τόνισε: «Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική κάλυψη στα επεισόδια της Ιερισσού και στις διάφορες δράσεις κατά της επένδυσης των ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική.

«Θα πρέπει να σκεφτεί καλά αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει θεσμική υποχρέωση προς το Σύνταγμα, τους νόμους και την κοινωνία» είπε ο υπ. Δημόσιας Τάξης και συνέχισε: «Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Η αστυνομία προστατεύει τον νόμο και την τάξη και το δικαίωμα του επιχειρείν όλων μας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις στο ΣτΕ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις; Παράνομη κατάσταση καλύπτει η αστυνομία;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας.