Ενας ακόμη πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει για όσα έγιναν επί προεδρία του στην ομάδα.

Ο κ. Αδαμίδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία για την ΠΑΕ ΑΕΚ επί της προεδρίας του.

Ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ παραπέμφθηκε στον ανακριτική για κακουργηματική κατηγορία που αφορά μη καταβολή ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ και μη καταβολή παρακρατηθέντων φόρων από πριμ και μεταγραφές, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο δεν πρόλαβε να απολογηθεί και έτσι θα παραμείνει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, προκειμένουν να καταθέσει αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι κ.κ.Δημητρέλος, Νικολαϊδης, Θανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ Αδαμίδης υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΑΜΙΔΗ

Δήλωση για τα χρέη που τον βαρύνουν εξέδωσε ο Σταύρος Αδαμίδης. Σ’αυτήν αναφέρει τα εξής: «Παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στον ανακριτή για να απολογηθώ για τα θέματα οφειλών της ΑΕΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα απολογηθώ το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή. Επειδή πολλές ανακρίβειες λέγονται και γράφονται θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου η ΑΕΚ πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων της Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων ποσό άνω των 8,5 εκατ. ευρώ, ως επί τω πλείστον για ρυθμίσεις και οφειλές προηγουμένων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγούμενων διοικήσεων. Πιστεύω ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν αυτά τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πληρωμές οφειλών της δικής μου και μόνο χρήσης δεν θα είχα σήμερα κανένα πρόβλημα, αλλά μία ανώνυμη εταιρία εχει συνέχεια και όφειλα να πληρώνω και υφιστάμενες ρυθμίσεις.

Οι οφειλές της ΑΕΚ προς το ΙΚΑ ήταν όλες ρυθμισμένες όταν έφυγε από την ΑΕΚ (και δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση), αλλά η νυν διοίκηση δεν μπόρεσε να τηρήσει της ρυθμίσεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παραστατικά των πληρωμών θα κατατεθούν στον ανακριτή. Εκτιμώ ότι όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει από την πλευρά τους, όσο ο καθένας μπορούσε και μπορεί, να πληρώνουν τις οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο, αφού κανείς δεν θέλει να περνάει από αυτή τη διαδικασία.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και η ομοψυχία όλων των ΑΕΚτζήδων, ενόψει των δύο τελικών που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας»