Στην οριακή κατάσταση που βρίσκονται οι φυλακές της Ελλάδας αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης ο οποίος αποκάλυψε ότι «μόνο τους τελευταίους δύο είχαμε 500 προφυλακίσεις», δηλαδή κάθε 24ωρο που περνάει,οι εισαγγελικές αρχές διατάζουν την προφυλάκιση περισσότερων από οκτώ ανθρώπων.

Ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜA FM 99,5, κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και τους εισαγγελείς. «Δεν υπάρχει καμία ένταση και αντιπαράθεση. Αυτό που ειπώθηκε, επ’ αφορμή της έντασης που έχουμε τον τελευταίο καιρό στα σωφρονιστικά καταστήματα, είναι ένας πραγματικός αριθμός: Τους τελευταίους τρεις μήνες, όταν αντέχουν τα σωφρονιστικά καταστήματα 10.300 κρατουμένους και έχουν 14.000, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες είχαμε 500 προφυλακίσεις. Βεβαίως και κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι δικαστές, αλλά ο υπουργός αναφέρθηκε σ’ αυτό το πραγματικό γεγονός. Ότι δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους τα σωφρονιστικά καταστήματα» απάντησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης αποκάλυψε επίσης ότι το υπουργείο έχει καταλήξει πού θα γίνει η φυλακή υψίστης ασφαλείας.«Εχουν ανακοινωθεί τρεις επιλογές και θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης. Υπάρχουν και ζητήματα ασφαλείας, αλλά έχουμε καταλήξει και θα ανακοινωθεί εντός του μήνα. Θα γίνει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας και μία για οικονομικά εγκλήματα» είπε.

Ο ίδιος δε τόνισε ότι ως«άμεση λύση» και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνεται η ιδέα «να διοχετεύσουμε σε ένα στρατόπεδο εντός Αττικής 848 κρατουμένους με ποινή έως δύο έτη».

Οπως εξήγησε θα πρέπει «να γίνει ένας διαχωρισμός σε ποινές ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας».

«Για το στρατόπεδο έχουμε καταλήξει και περιμένουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν καταλήξει, θα προχωρήσουμε. Είναι η πιο εύκολη οικονομική λύση, αλλά έπεται και το υπόλοιπο» εξήγησε ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης.