Την κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων καταγράφει βίντεο-ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το nocomments.gr φαίνεται καρέ-καρέ όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού από το προαύλιο των φυλακών.

Αρχικά, εμφανίζονται οι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, που προαυλίζονται. Μόλις εμφανίζεται το ελικόπτερο οι κρατούμενοι τρέχουν προς το εσωτερικό της φυλακής.

Ο Παναγιώτης Βλαστός φαίνεται να σηκώνει το χέρι του και να κάνει νόημα στους συνεργάτες του μέσα στο ελικόπτερο για να πετάξουν τη σκάλα.

Το ελικόπτερο κατεβαίνει χαμηλά και η ανεμόσκαλα πέφτει προς το προαύλιο των φυλακών, αλλά πιάνεται στα συρματοπλέγματα.

Γίνεται και δεύτερη προσπάθεια. Οι συνεργάτες του στο ελικόπτερο ρίχνουν την ανεμόσκαλα και ο Βλαστός την αρπάζει, αν και πάλι έχει πιαστεί στο συρματόπλεγμα.

Το βίντεο τον δείχνει να ανεβαίνει στη σκάλα, αλλά καθώς το ελικόπτερο αρχίζει να αναπτύσσει ύψος η σκάλα δεν ξεκολλάει από το συρματόπλεγμα, κάνει μία ταλάντωση και ο Παναγιώτης Βλαστός πέφτει στο προαύλιο από μεγάλο ύψος.

Κάποιοι κρατούμενοι τρέχουν κοντά του και τον μεταφέρουν στο εσωτερικό των φυλακών.