Κινέζους επενδυτές και επιχειρηματίες προσπαθεί να προσεγγίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για επίσκεψη, από την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνοδεύεται από κλιμάκιο 20 ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων. Στην αποστολή συμμετέχουν και 60 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των τυποποιημένων προϊόντων, της διατροφής, της διαχείρισης ακινήτων και των κατασκευών.

Ο κ. Καμίνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα China Daily, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των ακινήτων, αφού η οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές και υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν υψηλής ποιότητας νεοκλασικά κτίρια σε πολύ καλές τιμές.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Καμίνης, «οι τιμές των ελληνικών ακινήτων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του οικονομικού κύκλου. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις». Όχι τυχαία, η κινεζική εφημερίδα τιτλοφορεί τη συνέντευξη: «Κινέζοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα ελληνικά ακίνητα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καμίνης αναφέρεται στις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της εμπορίας αγροτικών προϊόντων και εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές δυναμικής διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας, δεδομένου ότι στην Κίνα έχει εμπεδωθεί θετική εικόνα για τα ελληνικά προϊόντα.

Στις συνεντεύξεις του, στο κινεζικό πρακτορείο XINHUA, στον τηλεοπτικό σταθμό CBN (China Business News), στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beijing Radio China Radio International ο κ. Καμίνης, τέλος, επισήμανε τη βούληση και τις πρωτοβουλίες της Αθήνας να καταστεί αυτόνομος ταξιδιωτικός προορισμός, την ανάγκη να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου και την πρόθεση της Αθήνας να συνδράμει τη διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων για Κινέζους φοιτητές στην πόλη.