Περίπου 12.000 άτομα -κατά τους διοργανωτές- και 9.000 κατά την Αστυνομία, συμμετείχαν το Σάββατο στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού. Παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί από την πλατεία ΧΑΝΘ για να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λίγο μετά τις 14:00 η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Λευκό Πύργο, όπου έγιναν ομιλίες. Περίπου μία ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε η πορεία.

Την πρωτοβουλία είχαν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης. Από νωρίς το πρωί είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θράκης, τόσο με πούλμαν όσο και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι από το άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του σχεδίου «Αθηνά» και την κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και φοιτητών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, για να συναντήσουν την πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού.