Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, καθώς η δίκη τους για την επίθεση στις Σκουριές πήρε αναβολή από Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου για τις 20 Μαρτίου.

Έξω από το Αυτόφωρο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Οι τέσσερις, που συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες, χθες, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, είναι ημεδαποί ηλικίας 23, 44, 43 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα «Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων», «Άνευ άδειας κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού» και Νόμο «Περί Όπλων».

Συγκεκριμένα, σε εννέα νομότυπες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν:

Εννέα κυνηγητικά όπλα ( τα -επτά- με την προβλεπόμενη άδεια και τα υπόλοιπα -δύο- χωρίς άδεια), τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, τρεις ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, χωρίς άδεια κατοχής και 27 κροτίδες.

Στο μεταξύ, σύσκεψη έγινε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Χαλκιδική μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη συμμετείχαν, από πλευράς αστυνομίας, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάϊος Χονδρός, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, μαζί με τους δικηγόρους τους, εκπρόσωπος της Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» ενώ, παρότι κλήθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, δεν παρίσταται.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.