Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Βορειοανατολική Χαλκιδική όπου συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της καταδρομικής επίθεσης στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεε χθες ότι ταυτοποιήθηκαν επτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση, ωστόσο μέχρι αργά χθες δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών και υποστηρίζουν ότι διαθέτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, κυρίως μέσω των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο, αλλά και των ιχνών DNA που εντοπίστηκαν σε μπουκάλια, αποτσίγαρα και φυσίγγια που άφησαν πίσω τους οι εμπρηστές.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της Ιερισσού κατήγγειλαν εκ νέου χθες προσαγωγές ανηλίκων από την Αστυνομία, αναφέροντας ότι 15χρονη μαθήτρια προσήχθη δύο φορές σε διάστημα λίγων ημερών για εξέταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου. Μαθητές των σχολείων της περιοχής απέχουν από τα μαθήματα ενώ γονείς και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο της προβλεπόμενης νομοθεσίας.