Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, στα Προπύλαια, περίπου 1.500 φοιτητές και σπουδαστές, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και μέσω Ομονοίας έφθασαν στο Σύνταγμα.

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν πως το σχέδιο υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους και ύψωσαν «πανό» με συνθήματα όπως «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» καθώς και «Είμαστε πολλοί, ακούστε μας καλά, το σχέδιο «Αθηνά» θα μείνει στα χαρτιά» και «Δεν πάμε, δεν πάμε πουθενά, αν δεν καταργήσετε το σχέδιο «Αθηνά».

Αυτή την ώρα, μικρή ομάδα φοιτητών και σπουδαστών παραμένει μπροστά στη Βουλή, επί της οδού Αμαλίας.

Οι γύρω δρόμοι έχουν ανοίξει, εκτός από το τμήμα της Β. Σοφίας, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, στο ύψος της Ακαδημίας, όπου παραμένουν οι τρεις «κλούβες» που έχει χρησιμοποιήσει από νωρίς η ΕΛΑΣ για να εμποδίσει την έλευση των διαδηλωτών.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναστάτωση επικρατεί και στην Κρήτη.

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, με τον δήμαρχο Δ.Κουνενάκη να καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις είναι απαράδεκτες, δεδομένου ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του νομού είναι καλύτερες από του Ηρακλείου.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, τονίζοντας ότι υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία τους.