Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες δύο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 39 και 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, από κοινού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 43χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ότι ενώ για οφειλή του στην Εφορία, κρατούταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 €, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό (739,67€), έπειτα από ενέργειες των δυο υπαλλήλων, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που ρυθμίζει το προβλεπόμενο ποσοστό παρακράτησης.

Στις έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του 43χρονου υπαλλήλου, για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα, η 39χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά και τη θέση της, απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν, από κοινού, το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Επιπροσθέτως, οι δυο υπάλληλοι, απείλησαν τον 43χρονο πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν έως τη χθεσινή ημερομηνία, σύμφωνα με την καταγγελία.

Χθες το πρωί, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε κάδο απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε εντός του προσημειωμένου φακέλου, πάνω στο γραφείο της.

Η δεύτερη υπάλληλος (η 37χρονη) απουσίαζε από την Υπηρεσία της και συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, όπου διαμένει.

Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.