Θολό τοπίο επικρατεί και για το μέλλον των ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία χρησιμοποιούν τουλάχιστον 150.000 καπνιστές.

Σύμφωνα με έκθεση του Euromonitor International, το 2011 δαπανήθηκαν παγκοσμίως δύο δισ. δολάρια για την αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων και των απαραίτητων αναλώσιμων.

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γερμανία αποτελούν τις χώρες με τους πιο φανατικούς χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων καθώς καταλαμβάνουν το 60%  των πωλήσεων παγκοσμίως.

Ωστόσο, η πρόταση της ΕΕ έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εμπόρους ηλεκτρονικών τσιγάρων επειδή στην περίπτωση που περιέχουν πάνω από 2mg νικοτίνης θα θεωρούνται φαρμακευτικά προϊόντα.

«Ομως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι φάρμακο. Συνεπώς δεν υπάρχει αιτιολογία βάσει της οποίας το προϊόν θα μπορούσε να λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) Δημήτρης Πετρόπουλος. Και προσθέτει ότι μόλις το 12% των Ελλήνων προτιμούν λάιτ ηλεκτρονικά τσιγάρα, δηλαδή με λιγότερο από 2 mg νικοτίνης, όπως  αντίστοιχο είναι το ενδιαφέρον και στις λοιπές χώρες της Ευρώπης.