Καφάσια με φρούτα και λαχανικά ήταν παραταγμένα για τρεις ώρες επί της οδού Αχαρνών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των παραγωγών.

Όταν τέλειωσαν οι 50 τόνοι φρούτων και λαχανικών, περίπου στις 11 το πρωί, πλήθος κόσμου περίμενε με σηκωμένα τα χέρια να αδειάσει, σακούλα-σακούλα ένα ακόμη φορτηγό των παραγωγών, γεμάτο με τρόφιμα.

Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, ζητούν μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους μαζί με τα προϊόντα τους.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.