Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι πολλά νέα παιδιά εμφανίζονται με καλάσνικοφ. «Είναι πολύ βασικό το ερώτημα τι κρύβεται πίσω από αυτά τα παιδιά. Και είναι μόνο αυτά τα παιδιά;».

Αναρωτήθηκε, δε, «τι αναγκάζει μια κοινωνία της αφθονίας να γεννάει τρομοκράτες»;

Πάντως, η εφημερίδα «6 μέρες» επικαλείται μαρτυρία αστυνομικού που δεν φαίνεται να υποστηρίζει την «επίσημη» εκδοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω της έρευνας που διεξάγεται και του σάλου για τις καταγγελίες περί βασανισμών, στους αστυνομικούς που διενήργησαν τις συλλήψεις των «4» ασκούνται άνωθεν πιέσεις να καταθέσουν πως έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, με συνέπεια τις εκτεταμένες κακώσεις στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, η κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών δεν αναφέρει περί «σκληρής συμπλοκής».

«Είχαμε διαπιστώσει από πριν στη διάρκεια της καταδίωξης, ότι ο οδηγός δεν είχε όπλο. Αντίθετα, ο συνοδηγός διαπιστώσαμε πως είχε καλάσνικοφ. Δεν ξέραμε αν και πόσοι ήταν στο πίσω μέρος. Όταν μπλοκάραμε το βανάκι και δεν είχε διέξοδο διαφυγής, πλησίασα την πόρτα του συνοδηγού, την άνοιξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, άρπαξα τον ένοπλο και τον πέταξα στον δρόμο κι αρχίσαμε να παλεύουμε.

»Σε δευτερόλεπτα, βλέπω ν’ ανοίγει η η πλαϊνή πίσω πόρτα και ένα άτομο να με σημαδεύει με το πιστόλι. Πριν προλάβει, ευτυχώς, να χτυπήσει είτε εμένα, είτε τον σύντροφό του έτσι όπως παλεύαμε, αντέδρασε ακαριαία συνάδελφός μου που του χτύπησε το χέρι και τον αφόπλισε. Εκεί τελείωσαν όλα και κάθε προσπάθειά τους να ξεφύγουν», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.