Το αποτύπωμά του που βρέθηκε στον χώρο του εγκλήματος και το βεβαρημένο ιστορικό του σε καταδίκη για απόπειρα βιασμού, τον είχαν βάλει πρώτο στη λίστα των βασικών υπόπτων. Προσωπικά αντικείμενα του θύματος που είχε μαζί της στην τσάντα της και τα οποία βρέθηκαν στο διαμέρισμα του δολοφόνου επιβεβαίωσαν την ενοχή του.

Η επιλογή του να κάψει ζωντανή τη νεαρή γυναίκα, είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς στο να υποθέσουν πως ο δράστης ήταν κάποιος που τον γνώριζε τουλάχιστον εξ όψεως η 34χρονη γραφίστρια. Ο 27χρονος δολοφόνος είχε ανοίξει πριν από λίγο καιρό ένα μανάβικο σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι που έμεναν οι γονείς της άτυχης κοπέλας. Παλαιότερα δούλευε περιστασιακά σε βενζινάδικα και έκανε μεροκάματα, ενώ το 2011 φυλακίστηκε για 6 μήνες για απόπειρα βιασμού. Τελικά η κατηγορία κατέπεσε και ο Παπάζογλου έλεγε στον συγγενικό του κύκλο αλλά και στον σπιτονοικοκύρη του, στον οποίο χρωστούσε ενοίκια πολλών μηνών, πως θα έκανε αγωγή εις βάρος του Δημοσίου για άδικη φυλάκιση και θα έπαιρνε μεγάλη αποζημίωση.

Στους αστυνομικούς είπε πως είχε δει τη Ζωή τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεφε κι αυτός από διασκέδαση, όταν είδε τη Ζωή και τη φίλη της να επιστρέφουν. Δύο τετράγωνα από το σπίτι του θύματος, την ακολούθησε. Κάτι που κατέγραψε και μια κάμερα ασφαλείας που υπάρχει στην οδό 40 Εκκλησιών. Μόλις η 34χρονη Ζωή έβαλε τα κλειδιά της για να ανοίξει την εξώπορτα του σπιτιού της, της επιτέθηκε. Τη χτύπησε και μετά την έσυρε λίγα μέτρα παρακάτω, σε ένα σημείο που ήταν παρκαρισμένα δυο μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο. Μια τέλεια κρυψώνα για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Ο ιατροδικαστής σοκαρίστηκε από το είδος και το μέγεθος των τραυμάτων που της προκάλεσε. Στη συνέχεια τής έβαλε φωτιά. Μέχρι να κατεβούν ο πατέρας και ο αδελφός της κοπέλας για να σβήσουν τη φωτιά, ο Παπάζογλου πρόλαβε και άρπαξε από την τσάντα της ό,τι βρήκε και πήγε στο σπίτι του στην οδό Περικλέους, μόλις τρία τετράγωνα από το σημείο της επίθεσης.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» χθες στην κηδείατης Ζωής. Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ένα βουβό κλάμα και αναρίθμητα «γιατί» συνόδεψαν την άτυχη κοπέλα στην τελευταία της κατοικία.

Στη φυλακή. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 27χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.