Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος που διατηρεί μανάβικο σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η 34χρονη, ομολόγησε το έγκλημά του και επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας πως αναγκάστηκε να ομολογήσει υπό την πίεση των αστυνομικών.

Ερευνα διενεργήθηκε και στο δυάρι διαμέρισμά του στην οδό Περικλέους 30, όπου διαμένει μαζί με την αρραβωνιαστικιά του. Κατά τη μεταφορά του 35χρονου περισσότεροι από 300 πολίτες προσπάθησαν να τον λιντσάρουν, κάτι που αποφεύχθηκε από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που κινητοποιήθηκε.

ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ. Αποτύπωμά του βρέθηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου δολοφονήθηκε η Δαλακλίδου. Στο παρελθόν ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα βιασμού φοιτήτριας και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Πρόσφατα το όνομά του αναμείχθηκε και σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Ο 35χρονος που κατάγεται από το χωριό Μυρωδάτο της Ξάνθης, είναι αρραβωνιασμένος και είχε ανοίξει το μανάβικό του στην οδό 40 Εκκλησιών της Ξάνθης, σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι όπου μένουν οι γονείς της 34χρονης και όπου δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα.

Ισχυρίστηκε πως το αποτύπωμά του βρέθηκε στο σημείο γιατί περνάει από εκεί για να ανοίξει το μαγαζί του και ίσως τυχαία να ακούμπησε πάνω στο αυτοκίνητο. Η Αστυνομία έχει στείλει για ταυτοποίηση και βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο κορμί της κοπέλας για να συγκριθεί με αυτό του 35χρονου και να απαντηθεί οριστικά το ερώτημα αν είναι αυτός ο δολοφόνος.

Το μένος του δολοφόνου σοκάρισε ακόμη και τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη, ο οποίος είπε στα «ΝΕΑ» πως, «στα 13 χρόνια της καριέρας μου δεν έχω ξαναδεί τόσο φρικιαστικό έγκλημα. Ο δολοφόνος της Ζωής τη βίασε, της συνέθλιψε το κρανίο, της προκάλεσε μεγάλο τραύμα με αιχμηρό αντικείμενο στα γεννητικά όργανά της και στη συνέχεια την έκαψε, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή».

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ. «Με τη Ζωή επιστρέψαμε από βόλτα που είχαμε κάνει σε μπαράκια, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα. Αποχαιρετηθήκαμε δύο στενά πριν από το σπίτι της. Το πρωί έμαθα πως δολοφονήθηκε με τόσο φρικτό τρόπο», κατέθεσε στην Αστυνομία η στενή φίλη του θύματος, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου. Οπως ανέφερε στην κατάθεσή της, η φίλη της δεν της είχε αναφέρει πως αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, ενώ δεν είχε ερωτική σχέση αυτή την περίοδο.

Στη νυχτερινή έξοδό τους δεν είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με κανένα ούτε είχαν δεχθεί παρενόχληση από κάποιον άνδρα, αλλά και ούτε είχε δει κάποιον να τις ακολουθεί. Η 34χρονη γραφίστρια έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Στην Ξάνθη πήγε τις παραμονές των Χριστουγέννων για να περάσει τις γιορτές με τους γονείς της. Θα έμενε μαζί τους μέχρι την Πρωτοχρονιά. Η 34χρονη έβαλε τα κλειδιά στην εξώπορτα του σπιτιού της όταν της επιτέθηκε ο δολοφόνος της, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που εξέτασαν τη σκηνή του εγκλήματος.

Το βίαιο χτύπημα στο κεφάλι της πρέπει να έριξε αμέσως αναίσθητη την κοπέλα, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, γιατί κανένας από τους γείτονες δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο παρότι το περιστατικό έγινε σε κλειστό κοινόχρηστο χώρο όπου η ακουστική είναι πολύ ευαίσθητη. Μόλις ο δράστης έριξε αναίσθητη την 34χρονη, τη βίασε και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο την κακοποίησε…

ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ. Στη συνέχεια ο δολοφόνος προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του. Κάτι που οι αστυνομικοί ερμηνεύουν πως το θύμα θα τον αναγνώριζε εύκολα αν έμενε ζωντανή. Από δύο μηχανάκια τα οποία ήταν σταθμευμένα δίπλα στην είσοδο του σπιτιού τράβηξε βενζίνη και με αυτήν περιέλουσε την κοπέλα. Φλόγες τύλιξαν αμέσως το κορμί της. Τότε μόνο η κοπέλα φαίνεται πως κατάφερε να ανακτήσει κάπως τις αισθήσεις της και ούρλιαξε «βοήθεια» μερικές φορές.

Οι σπαρακτικές φωνές της ξύπνησαν τους γείτονες στην οδό των 40 Εκκλησιών. Πρώτοι που κατέβηκαν στον κοινόχρηστο χώρο ήταν ο πατέρας και ο αδελφός της Ζωής.

Αρχικά πίστεψαν πως είχαν πάρει φωτιά τα δύο μηχανάκια και προσπάθησαν με ένα λάστιχο να τη σβήσουν. Γείτονες που κατέβηκαν και αυτοί να βοηθήσουν είπαν πως άκουσαν μια κοπέλα να ουρλιάζει λίγο πριν. Το κορμί της κοπέλας ήταν πεσμένο σε μικρή απόσταση από τα φλεγόμενα μηχανάκια και δεν την είχαν δει ο πατέρας και ο αδελφός της. Κάποιος με έναν κουβά προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά από το σώμα της άτυχης κοπέλας που ήταν πεσμένο μπρούμυτα.

Τότε ο πατέρας της Δαλακλίδου, ένας από τους πολύ γνωστούς εμπόρους της Ξάνθης, είδε πάνω στην εξώπορτα του σπιτιού του τα κλειδιά. «Ποιανού είναι αυτά;», ρώτησε τη μικρότερη κόρη του που είχε κατέβει και αυτή στο ισόγειο για να βοηθήσει.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ. «Της Ζωής είναι», του απάντησε εκείνη. Η πρώτη κίνηση της οικογένειας Δαλακλίδου ήταν να καλέσουν τη κόρη τους στο τηλέφωνο. Το κινητό της αντήχησε δίπλα στο απανθρακωμένο πτώμα. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κατέφθασε λίγο αργότερα πιστοποίησε τον θάνατο της κοπέλας, την οποία αναγνώρισαν οι τραγικοί γονείς και τα αδέλφια της.

Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται να καταλήγουν στην υπόθεση της τυχαίας συνάντησης του δολοφόνου με το θύμα του. Ενδεχομένως η γνωριμία της Ζωής με τον δολοφόνο της από το κατάστημά του που λειτουργούσε λίγα βήματα παραπέρα να ήταν η αιτία για την οποία η κοπέλα δεν έδωσε σημασία στην παρουσία του και αμέριμνη του γύρισε την πλάτη της για να μπει στο σπίτι της. Τότε την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε. Ο ιατροδικαστής πιθανολογεί πως ο δράστης για να την ακινητοποιήσει, της κτύπησε το κεφάλι στον τοίχο ή στο δάπεδο.