Ηχητικό ντοκουμέντο από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

BBC: Χρυσαυγίτες ομολογούν την επίθεση στον Στρατούλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2012 15:18 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23/12/2012 14:18 |
BBC: Χρυσαυγίτες ομολογούν την επίθεση στον Στρατούλη

Στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα το ηχητικό ντοκουμέντο του BBC, όπου ακούγεται στέλεχος της Χρυσής Αυγής να μιλά για την επίθεση εις βάρος του Δ.Στρατούλη. <b> Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο. </b>

Μέσω twitter, την Κυριακή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει: «Αστυνομία και Δικαιοσύνη μπορούν να βρουν αμέσως ποιος Χρυσαυγίτης μιλά στο ηχητικό του BBC. Αύριο [Δευτέρα] καταθέτουμε μηνυτήρια αναφορά για να κινηθούν».

Παράλληλα, το ηχητικό ντοκουμέντο πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα στην αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την επίθεση εις βάρος του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

H υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης στις 16 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο πήρε χθες νέα τροπή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού BBC 5, στέλεχος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε - κατά τη διάρκεια κλειστής εκδήλωσης - ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέλη του κόμματος. Μάλιστα, εμφανίζεται να τους... επιπλήττει (σε ειρωνικό τόνο), επειδή δεν τον χτύπησαν αρκετά.

«Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον Δημήτρη Στρατούλη ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χρυσή Αυγή επιμένει να αρνείται τη συμμετοχή της στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το στέλεχός της που ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα «έκανε χαβαλέ».

Ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός BBC 5 μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο από συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία εισέδυσε μυστικά ο δημοσιογράφος του BBC World Service Τιμ Φρανκς.

Ενας από τους ομιλητές, ο οποίος σύμφωνα με το BBC φέρεται να είναι στέλεχος του κόμματος, αναφέρεται ειρωνικά στην επίθεση που δέχθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας:

«Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποια από τα νεότερα μέλη της Χρυσης Αυγης που είναι μόνο για φωνές και μαγκιές. Τρεις από αυτούς τον χτυπούσαν για μισή ώρα χωρίς να του κάνουν ένα καρούμπαλο στο κεφάλι, χωρίς να του σπάσουν καν τα γυαλιά. Τι ντροπή!».

Οι αντιδράσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες – τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

» Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες – τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

» Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;

» Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού».

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή διέψευσε, με ανακοίνωσή της, το ρεπορτάζ του BBC: «Η Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει».

Σε ανάρτηση που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπό της, η Χρυση Αυγή επιτίθεται κατά του BBC:

«Η φαιδρότητα των λασπολόγων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος βρίσκεται στο ζενίθ. Προφανώς κατατρομοκρατημένοι από την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την δυναμική στην ελληνική κοινωνία εφευρίσκουν φαιδρότατα και κακόγουστα σενάρια για να "χτυπήσουν" το Κίνημα μας. Αυτό που καταφέρνουν βέβαια είναι να γελάει ο κάθε πικραμένος...  Η τελευταία ανακάλυψη ήρθε από το "έγκυρο" κι "αντικειμενικό" BBC με το ηχητικό από τα... άδυτα της Χρυσής Αυγής. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ακούγεται μια φωνή - ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ - να κάνει χαβαλέ και να "ψέγει" τους νέους Χρυσαυγίτες που χτυπούσαν για μισή ώρα τον Στρατούλη και δεν του άφησαν ούτε ένα σημάδι.

» Είναι περιττό (αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας άτομα και εννοούμε τους εγχώριους δημοσιογράφους που αναπαράγουν την είδηση ως ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) να τονίσουμε πως προφανέστατα η άγνωστη φωνή από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κάνει πλάκα κι ειρωνεύεται τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Στρατούλη για δολοφονική επίθεση από Χρυσαυγίτες.  Εξάλλου, πώς αλλιώς θα έβγαινε ο βουλευτής του Σύριζα, που έχει ήδη μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, να λέει τις μπαρούφες του χωρίς να έχει πειραχτεί ούτε η χωρίστρα; Επιπλέον, την ώρα που γίνεται η πλάκα για το "επεισόδιο Στρατούλη" όσοι ακούνε, ξεσπούν σε γέλια, ενδεικτικό του ύφους και του κλίματος που επικρατούσε κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του... συγκλονιστικού ντοκουμέντου.

» Τέλος, αναμένουμε ακόμη να γίνει επιτέλους η έρευνα στα βίντεο από τις κάμερες του ΟΑΚΑ και να παρθούν οι μαρτυρίες, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση της εν λόγω επίθεσης και να αποκαλυφθεί η φαιδρότητα των ισχυρισμών του βουλευτή Στρατούλη. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι...».

Τέλος, ο βουλευτής του κόμματος Ιωάννης Λαγός - το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από ορισμένα ΜΜΕ - εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τους γελοίους συκοφάντες της Χρυσής Αυγής και δηλώνω ότι ουδέποτε είπα τις φράσεις που μου αποδίδονται. Καλώ όλους όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια με σκοπό να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα, να αποδείξουν με στοιχεία όσα λένε, ειδάλλως να σωπάσουν».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του BBC

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή (το επίμαχο απόσπασμα βρίσκεται στο σημείο 41΄ 48΄΄)

 

Το χρονικό

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε «δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής» έξω από τη θύρα 11 του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου παρακολουθούσε  τον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης «δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας του πως "τώρα θα σε σκοτώσουμε"».

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια μετέβη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να δώσει κατάθεση και να υποβάλει μήνυση.

Την περασμένη Δευτέρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Δημ. Στρατούλη σχετικά με τον χαρακτηρισμό «σπείρα εγκληματιών» που απέδωσε στο κόμμα.

«Αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

10
το ΒΒC ασχολήθηκε με 4 .......
24/12/2012 19:35
Μας έπεισες: το ΒΒC ασχολήθηκε με 4 .......
Steve Canados
24/12/2012 15:06
Να δείτε που θα γυρίσουν και έργο με θέμα τη Χρυσή Αυγή.
ΑΞΕΛ
23/12/2012 19:17
Τι να πω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μιλάω.
Manthos
23/12/2012 18:50
Oι χρυσαυγλιτες τραμπούκοι-τρομοκράτες καλύπτονται από την κυβέρνηση. Τι συμφέρονται εξυπηρετούν;
Φώτης
23/12/2012 00:18
Να γιατί αυτή η χώρα σ’ ολόκληρη τη μοντέρνα ιστορία της πάει κατά διαόλου. Μέσα στον άκρατο εαυτουλισμό του, ο νεοέλληνας είναι έτοιμος, και το κάνει, να συμμαχήσει ακόμα και με τους εχθρούς της χώρας για το προσωπικό του όφελος. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος ηλίθιος που να πιστεύει ότι οι Άγγλοι ήτανε ποτέ φίλοι μας, ε…; Δεν ξεχνώ τον δημοσιογράφο της New York Times όταν, μετά της αλχημείες του Αλογοσκούφη που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου για τη χώρα μας, είχε πει ότι πρώτα φορά βλέπει λαό να βγάζει τα μάτια του μόνος του. Ακόμα κι αλήθεια να ήταν όσα κατηγορείται η ΧΑ, κανένας Έλληνας δεν έπρεπε να τα μεταφέρει στο εξωτερικό. Οι βόρειοι αγγλοσάξονες προτεστάντες έχουν μια παροιμία. «ALL IN THE HOUSE». Δηλαδή «ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΟ ΜΗ ΕΝ ΔΗΜΟ». Γι’ αυτό πάνε μπροστά οι χώρες αυτές. Γιατί βάζουν την πατρίδα τους υπεράνω του οτιδήποτε. Ήρθε ποτέ Αμερικανός να καταγγείλει επίσημα την ΚουΚλουξΚλαν ή Άγγλος ή Γερμανός τους δικούς του; Ακόμα κι ο μακελλάρης στη Νορβηγία στα μαλακά έπεσε. Γνωρίζετε πόσους νεκρούς αφήνει κάθε χρόνο η ΚΚΚ στις ΗΠΑ; Γνωρίζετε πόσοι Λατινοαμερικάνοι δουλεύουν για ένα πιάτο φαί σαν σκλάβει μέχρι να ξεπληρλώσουνε την πολυπόθητη «πράσινη κάρτα»; Και πόσους η ΧΑ κανένα. Δεν λέω ότι, το ότι η ΧΑ δεν σκότωσε, κάνει τις μεθόδους της ορθές. Σημειώνω ότι μόνο και μόνο για το ιδεολογικό και κομματικό μίσος και συμφέρον ρεζιλεύουμε την Ελλάδα σε ένα τομέα που βόρειοι είναι πολύ χειρότεροι από εμάς.
galatsi
22/12/2012 22:27
Όσο θα ανεβαίνει η ανεργία τόσο θα ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή. Μπροστά στο φάντασμα της ανεργίας και στον κίνδυνο της εξαθλίωσης , ο μετανάστης γίνεται το εξιλαστήριο θύμα. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι ισχυρότερο από την αξία του ανθρωπισμού. Επίσης το Σύνταγμα επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς οπότε οι αλυτρωτικές ιδέες δεν έχουν θέση στον διάλογο. Αν πετύχει οικονομικά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή έχει τελειώσει. Αλλά αυτό θα γίνει αν συγκρουστεί με τα μεγάλα τζάκια.
Ραμόνας Νικος
22/12/2012 21:42
Ο λουλάς και το καλάμι μέφεραν σε αυτό το χάλι λέγανε οι παλιοί. Toυλάχιστον αυτοί λέγαν την αλήθεια γιά το χάλι τους. Ποιός όμως έφερε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι; Οχι βέβαια ο λουλάς και το καλάμι ούτε η Χρυσή Αυγή αλλά το ευνομούμενο δημοκρατικο διεφθαρμένο πολίτευμα της μεταπολίτευσης μετά την χούντα. Αυτοί πού οδύρονται τώρα κατά της Χρυσής Αυγής ας σκεφτούνε λίγο τη διαφθορά και τη ρεμούλα της μεταπολίτευσης πού έφερε το τοπο μας σε καθεστός χειρότερο από αυτό της Χρυσής Αυγής. Αλλά παλι τους ίδιους έβγαλε ο ελληνικός λαός. Μήπως τελικά φταίει ο λουλάς και το καλάμι που αποχαύνωσε τον ελληνικό λαό;
Vlasis
22/12/2012 19:51
Ξεσκεπάστε τους Χρυσαγιτες επρεπε να κανουν οι αγγλοι ρεπορταζ για να φανει ποιος εκανε επιθεση. Ακομη να τεθει εκτος νομου;
Νίκος Κ.
22/12/2012 18:55
Επιτέλους η Χρυσή Αυγή ξεσκεπάστηκε. Μπορεί πράγματι να είναι ειρωνικά τα λόγια του Χρυσαυγίτη (υπονοεί ότι δεν τον χτύπησαν πραγματικά, αφού δεν τραυματίστηκε), αλλά δεν κατάλαβε ο βλαξ ότι με αυτά παραδέχθηκε ότι ήταν πράγματι Χρυσαγίτες αυτοί που του επιτέθηκαν (έστω, χωρίς να τον τραυματίσουν)! Ευγε στο BBC!
b.b
22/12/2012 16:48
Πολύ ωραία, το πρόβλημα θα μας το λύση ο 007.