Σκληρή μαφιόζικη δομή, όπου οι αδύναμοι κρίκοι οδηγούνταν με τη βία ακόμη και σε ψυχιατρεία αν ο αρχηγός έκρινε πως μπορούσαν να γίνουν επιζήμιοι, ενώ οι άνθρωποι του «κάπο» απολάμβαναν βασιλικά προνόμια, είχε το κύκλωμα του παράνομου τζόγου που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαγνησίας που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης, πέρασαν χειροπέδες σε 44 άτομα. Μεταξύ αυτών, στον 37χρονο αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη, και στους δύο «υπασπιστές» του: 34χρονη Ελληνίδα και 39χρονο Ελληνα. Δώδεκα από τα μέλη του κυκλώματος είναι γυναίκες, όπως και οι δύο βασικοί ταμίες της συμμορίας. Τα μέλη της μαφίας του στοιχήματος είχαν προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους και επιμέρους οργανωτικές διασυνδέσεις. Αλλος ήταν υπεύθυνος να ψαρεύει πελάτες, άλλος είχε την ευθύνη λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ άλλος προσέφερε προστασία στον αρχηγό.

Το κύκλωμα βρέθηκε σε στενή παρακολούθηση λίγο πριν από το καλοκαίρι, όταν έφτασε στην Ασφάλεια Μαγνησίας η πρώτη ανώνυμη καταγγελία για τα έργα και τις ημέρες της συμμορίας. Οι ύποπτοι βρέθηκαν σε στενή παρακολούθηση από τον υπέρ-κοριό της ΕΥΠ. Κάποια στιγμή ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας απείλησε τον αρχηγό πως θα αποκάλυπτε τα πάντα στην Αστυνομία. Στην αρχή ο μάρτυρας δέχτηκε πολλές απειλές για τη σωματική ακεραιότητά του. Στη συνέχεια όταν έφτασε ένα βήμα πριν από την καταγγελία ο αρχηγός μεθόδευσε τον αναγκαστικό εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό κατάστημα ώστε να αποδυναμώσει την αξιοπιστία του σε περίπτωση καταγγελίας.

Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισε τη δράση της το 2007. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στο στήσιμο μίνι παράνομων καζίνων, χρησιμοποιώντας για τον λόγο αυτό έξι Ιντερνετ καφέ και καφετέριες. Στα μαγαζιά της οργάνωσης σε Βόλο, Νέα Ιωνία και Αλμυρό Μαγνησίας ήταν στημένοι 194 υπολογιστές που είχαν μετατραπεί σε φρουτάκια. Σε περίπτωση εφόδου της Αστυνομίας τα μηχανήματα ήταν εξοπλισμένα με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα που τα μετέτρεπε σε συμβατικούς υπολογιστές και οι πελάτες έπαιζαν διαδικτυακά τάβλι και πασιέντζα. Το κύκλωμα πρόσεχε ιδιαίτερα τους πελάτες του και προσπαθούσε να τους προσφέρει ανέσεις όπως μεταφορικό μέσο για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, αλλά και άλλες παροχές όπως δωρεάν καφέ, αλκοολούχα ποτά και φαγητό.

Από τον Δεκέμβριο 2011 η δράση τους επεκτάθηκε και στο παράνομο στοίχημα, καθώς εξαπατούσαν πολίτες και στοιχημάτιζαν παράνομα για λογαριασμό τους, μέσω ιστοσελίδας, σε αγώνες ποδοσφαίρου. Στην ιστοσελίδα δεν μπορούσε να στοιχηματίσει οποιοσδήποτε. Επρεπε να είναι γνωστός μέλους της οργάνωσης, ο οποίος εγγυόταν για την οικονομική φερεγγυότητα του παίκτη.