«Για να αλλλάξει ο νόμος Ραγκούση απαιτείται συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση»

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία Σαμαρά για την ιθαγένεια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2012 11:34 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14/11/2012 18:56 |
Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία Σαμαρά για την ιθαγένεια
Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση αυτή. «Μόνο με συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αλλάξει ο νόμος Ραγκούση», λέει το ΠΑΣΟΚ. «Την ατζέντα του φόβου και του μίσους που ορίζει η Χρυσή Αυγή έχει υιοθετήσει ο Πρωθυπουργός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών και την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Με εντολή του κ. Σαμαρά καλούνται ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες «για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί».

Παράλληλα, στον κ. Αθανασίου δόθηκε εντολή να προετοιμάσει εντός επτά ημερών και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ. 

ΠΑΣΟΚ: «Μόνο με συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αλλάξει ο νόμος»

Σοβαρό ατόπημα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη διαρροή του αποτελέσματος της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ. Η εισηγήτρια του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ξεκαθαρίζει ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση για τις συνέπειες της απόφασης έως ότου αυτή δημοσιευτεί σύμφωνα με το νόμο και γίνει γνωστό το σκεπτικό της», αναφέρει η ίδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα:

«Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει.

» Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας.

» Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την εθνική ταυτότητα.»


Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά

Η εντολή του κ. Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός «επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή».

«Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος "μετανάστες δεύτερης γενιάς" να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής.

«Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:          

«Ο νόμος για την απόδοση Ιθαγένειας κρίθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας αντισυνταγματικός.

»Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι βάσει του άρθρου 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος και του άρθρου 50 παράγραφος 4 του Προεδρικού Διατάγματος 18/1989 είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου  Επικρατείας. 

»Ο νόμος πρέπει – αναγκαστικά πλέον - να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι - εξίσου αναγκαστικά- συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.   

»Φιλοδοξία μας και κοινή μας δέσμευση είναι να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, αντίστοιχο με όσα υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα λαθρομετανάστευσης, όπως η Ελλάδα. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. 

»Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το «προοδευτικό» σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί, χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις.
 
»Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα. Αυτό δεν αναβαθμίζει τους παράνομους μετανάστες, υποβαθμίζει τους πολίτες. 

»Όλα αυτά, όμως, θα αντιμετωπιστούν και θα λυθούν με νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και με φιλοδοξία να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα της Βουλής. 

»Το σοβαρό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία, πρέπει να μας ενώνει όλους. Δεν θα το αφήσουμε να διχάσει την Ελληνική κοινωνία, όπως επιθυμούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις».   19
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ
16/11/2012 12:17
Ολοι εσεις που θελετε να δωθη υπηκοοτητα στους αλλοδαπους σκευθητε γα λιγο τι συναιβειστην Σερβια με το Κοσοβο. Κ.Β
βασιλης τρεμπελας
15/11/2012 18:27
ο σαμαρας εφερε τους ξενους σρην ελλαδα ταο 1993,τωρα τι μας το παιζει ?
Μαρια
15/11/2012 17:32
Ποιος είναι ο λόγος για έναν τρίτης χώρας μετανάστη στην Ελλάδα, έστω και νόμιμο, να θέλει να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, ιθαγένεια ή όπως αλλιώς λέγεται, αν όχι για κάποιο απώτερο σκοπό, π.χ. να βοηθήσει με την ψήφο του αποδεδειγμένα διεφθαρμένους πολιτικούς και να βοηθηθεί (=βολευτεί) κι αυτός στη συνέχεια; Αφήστε που αυτομάτως γίνεται πολίτης της ΕΕ και κυκλοφορεί ελεύθερα στις χώρες αυτής. Δεν θα έπρεπε το τίμημα για την απόκτηση ενός τέτοιου δικαιώματος, ή "τίτλου" αν θέλετε, να είναι κάτι πολύ υψηλό, δηλαδή ο υποψήφιος να προσφέρει κάτι σημαντικό στην Ελλάδα; Πιστεύω ότι η "εξατομίκευση" σε αυτό στοχεύει.
Γιώργος Κο
15/11/2012 10:49
Αγαπητή Μαρλα Λεονε, οι έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό διότι τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν. Αν και είναι αλλοδαποί οι θεσμοί στην Αμερική και βόρεια Ευρώπη δεν εμποδίζουν κανένα να κάνει οποιαδήποτε εργασία, και ανταμοίβεται η εργατικότητα και το ταλέντο. Στην Ελλάδα όμως αν είσαι αλλοδαπός άντε το πολύ να δουλέψεις σε κάποια ιδιωτική εταιρία με καμμία απολύτως ελπίδα προαγωγής. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι ποιός Έλληνας έχει διαπρέψει στην Ελλάδα; Μόνο όταν φεύγει στο εξωτερικό αναγνωρίζονται τα ταλέντα του. Ας το σκεφτούμε όλοι λίγο αυτό ...
Δημήτρης Ρέλιας
15/11/2012 08:59
Oμολογιούχοι διαδηλωτές επιχείρησαν χθες να προπηλακίσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους, για να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου. Τα ΝΕΑ δεν αναφέρουν το γεγονός. Γιατί;
ΑΞΕΛ
15/11/2012 05:28
Κατ' αρχήν δεν είναι δυνατόν να ισχύει κανένας νόμος αντισυνταγματικός. Κατά δεύτερον, θα πρέπει η υπηκοότητα ή η ιθαγένεια να χορηγούνται με αυστηρά κριτήρια, σε όσους το αξίζουν και είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Φίλος μου Παλαιστίνιος, απ' τα 15 του στην Ελλάδα, έγινε Έλληνας στα 35 και αμέσως ζήτησε να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Είναι τώρα στο εξωτερικό και στα γράμματά του μου λέει πόσο πονάει για όσα περνάει η πατρίδα μας και πόσο θέλει να μπορέσει να γυρίσει. Επίσημα έγγραφα για τέτοια θέματα δεν πρέπει να δίνονται σαν να είναι παλιόχαρτα. Στην Αμερική ούτε πράσινη κάρτα δεν παίρνεις εύκολα. Αυτοί που θέλουν εδώ τέτοια χαρτιά, τις περισσότερες φορές θα θέλουν γι΄άλλους λόγους. Αυστηρά και δίκαια κριτήρια λοιπόν και έγγραφα σ΄εκείνους που θα πουν περήφανα| "είμαι Έλληνας "
Μαρλα Λεονε
15/11/2012 01:31
Εισται 100% λαθος Συριζα οταν αποκαλιτε τουσ μεταναστεσ της Ελλαδος, (Ελληνεσ μεταναστεφτικης καταγωγης ). Θα ειναι Βουλγαροελληνες, αλβανοελληνες, ( για παραδειγμα ) η απο οπου αλλου προερχονται ! Οπως λεγομασται και εμεις. ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Δεν μπορουμε να καταλαβουμε τους ορισμους και της (δικεσ σας) ονομασιες. Ο κ. Σαμαρας πολυ ορθα πρατη. Γιατι εμεισ περασαμε απο 40 χιλιαδεσ κυματα, για να απολαμβανουμε την ιθαγενεια σε αυτη εδω την χωρα, και με βελουδινο γαντι ... πρεπει να γινεται η μεταχιρισει στους μεταναστεσ εκει, (που εδω που τα λεμε ΔΕΝ διακριθηκε κανεισ ακομα απο ολλουσ οσοι εχουν μπει στην Ελλαδα φανερα η κριφα, για απολυτος ΤΙΠΟΤΑ ) ενοσω εμεις διαπρεπουμε σε ολλα τα μικη και πλατη τησ ΓΗΣ σαν Ελληνες ! Γιαυτο τον λογο καλο θαειναι να γινεται η διαλογη. Τουλαχιστον να ΜΕΝΟΥΝ οι καπως..(μορφωμενοι) στην Ελλαδα για να μην γινη τριτοκοσμικοι χωρα στα ορια της Αφρικης ! Και μια παρακλισει. Δεν μας ενοχλουν καθολου τα ορθογραφεικα μας λαθοι ..αγαπητοι αναγνωστες. Χαριται το σχολιο μας (εαν ) διμιοσιεφτη τελικα, οπως και εμεις τα δικα σας. Ευχαριστουμε θερμα Μαρλα usa
galatsi
14/11/2012 22:52
@Γ.Κ Ο όρος υπηκοότητα έχει καταργηθεί καθόσον η κρατική εξουσία ασκείται από τους αντιπροσώπους του λαού οι οποίοι και προέρχονται από τον ίδιο τον λαό. Με αλλά λόγια υπάρχει η Ελληνική ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια. Η υπηκοότητα έχει καταργηθεί με το πολιτικό καθεστώς της δημοκρατίας. Οι εποχές των δηλώσεων πολιτικών φρονημάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί. Απλά η Χρυσή Αυγή είναι η δεξιά συνιστώσα της ΝΔ. Καλή ηιδεολογία αλλά κάποιος πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
zafiro
14/11/2012 19:29
Ένα παιδί δηλαδή που ήρθε στην Ελλάδα στα 2 του, έχει ελληνική μόρφωση και δεν έχει γνωρίσει άλλη πατρίδα δεν είναι ελληνόπουλο; 'Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα. Αυτό δεν αναβαθμίζει τους παράνομους μετανάστες, υποβαθμίζει τους πολίτες. " Τα παιδιά αυτά δεν έσφαλαν, δεν καταπάτησαν κανέναν νόμο ήρθαν εδώ χωρίς δική τους πρωτοβουλία. Τιμωρούμε δηλαδή αθώα παιδιά χωρίς πατρίδα για να κατευνάσουμε την κοινή γνώμη. Ντροπής πράγματα. Έχω να πω ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες, ιδιαίτερα νέα παιδιά (τουλάχιστον αυτά με τα οποία μεγάλωσα) νιώθουν πολύ περισσότερο Έλληνες απ'ότι νιώθω εγώ που απλά ΕΤΥΧΕ να γεννηθώ στην Ελλάδα.
καμερα
14/11/2012 19:25
ο Κολοκοτρωνης εδιωξε τους μουσουλμανους απο την Ελλαδα και εμεις τους ξαναφεραμε πισω? επισης: κ. Καραμιχα τι αυταρκεια στην αγροτικη παραγωγη εχωμε οταν το χαρουπαλευρο! ειναι εισαγωγης και εχει 8€/κιλο?
Γ.Τ (Μελβουρνη, Aυστραλια)
14/11/2012 19:21
....ούτε και με την γέννηση. Η γέννηση είναι απλός μια φυσιολογική διαδιακασία. Το να γεννηθείς σε ανά μέρος του πλανήτη που οναμάζεται Ελλάδα, η οποιοδήποτε άλλο, αυτό το άτομο δεν συνδυάζεται ούτε με την ιστορία του τόπου αλλα ούτε και γονιδιακός. Aρα είναι αδιανόητο να έχει Ελληνική ιθαγένεια.
Παπαδοπουλου Ελπίδα
14/11/2012 18:17
Η μόνη σωστή απόφαση που πήρε η ΝΔ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταργηθεί αυτός ο νόμος. Και πριν, κάποιοι προλάβουν να βγάλουν συμπεράσματα, να σας πω ότι δεν ανήκω στο χώρο της δεξιάς, κάθε άλλο, μια απογητευμένη με την αριστερά και ακόμα περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ είμαι, και να ξέρετε ότι δεν είμαι η μόνη, ξέρω πολλούς άλλους.
Γιώργος
14/11/2012 17:18
Ο Νόμος Ραγκούση είναι αντισυνταγματικός και συνεπώς ακύρος. Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να συμμορφωθεί με την Δικαστική απόφαση που είναι απολύτως ορθή.
T.G.
14/11/2012 17:11
Η Ιθαγένεια ως λέξη σχετίζεται με το αίμα δηλαδή την καταγωγή. Πρέπει να αλλάξει λοιπόν ως όρος. Οι αλλογενείς αν πληρούν συγκεκριμένα ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια να μπορούν να παίρνουν υπηκοότητα (citizenship). ΠΟΤΕ όμως Ιθαγένεια. Ας τελείωνομε επιτέλους με τα απλά, δηλαδή τα ετυμολογικά και μετά να πιάσουμε την ουσία... Δηλαδή αν θέλουμε σε 20 χρόνια το 40% των πολιτών με υπηκοότητα να είναι Μουσουλμάνοι και σε 100 χρόνια το 80% του πληθυσμού. Αυτό όμως ακριβώς έπαθαν ιστορικά οι Έλληνες στη Μικρά Ασία μεταξύ 1000 μ.Χ. Θέλουμε να το ξαναζήσουμε;
Γιώργος
14/11/2012 16:01
Για να ξεκαθαρίσουμε τα ρπάγματα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι: α) η υπηκοότητα δε θεωρείται θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Καμία διεθνής σύμαβση δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Εντάσσεται στα πολιτικά δικαιώματα, όχι τα ατομικά δικαιώματα. Υπάρχουν μόνο διεθνείς συμβάσεις (πολυμερείς ή διμερείς), οι οποίες ορίζουν τι γίνεται σε περιπτώσεις όπου κα΄ποιος είναι ανιθαγενής, άπατρις, δλδ δεν έχει καμί υπηκοότητα. β)το κοινοτικό κεντημένο,δλδ η ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Διακστηρίου ττων Δικαίωμάτων του Ανθρώπου (το οποίο δεν έχει σχέση εμ την Ευρωπαϊκή Ένωση!), δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την πολιτική απόδοσης της υπηκοότητας εκ μέρους των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. γ)η απόδοση υπηκόοτητας είναι αποκλειστικά κυβερνητική πολιτική και η αυτή καθ'εαυτή η πράξη απόδοσης ή απόρριψης μιας αίτησης πολιτογράφησης είναι πράξη κυβερνητικού περιεχομένου, μπορεί να είναι αναιτιόλογητη και δεν υπάγεται σε διακστικό έλεγχο. δ)άλλες χώρες ακολυθούν το δίκαιο του αίματος, άλλες το δίκαιο του εδάφους, ενώ άλλες εφαρμόζουν ένα μικτό σύστημα. ε) νομικά, η υπηκοότητα και η ιθαγένεια είναι ένα και το αυτό. Διακρίνεται από την εθνικότητα. Συγκεκριμένα, η υπηκοότητα (ο όρος υπήκοος έχει ρίζες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) μεταφράζεται ως citizenship, Staatsangehoerigkeit, citadinanza κα και φαβερώβει το νομικό δεσμό ενός ανθρώπου με μια πολιτεία (ημεδαπός-αλλοδαπός). Η εθνικότητα (nationality, Nationalitaet) αναφέρεται στο έθνος και φανερώνει τον ηθικό και πνευαμτικό δεσμό ενός ανθρώπου με συγκεκριμένο έθνος (αλλογενής-ομογενής). Επομένως, μπορεί κάποιος π.χ. να είναι Αλβανός υπήκοος, αλλά με ελληνική εθνικότητα, ή Έλληνας υπήκοος με αλβανική εθνικότητα. Πάντως, για να ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο, π.χ. η Ιαπωνία σχεδόν ποτέ δεν αποδίδει την ιαπωνική υπηκοότητα σε αλλοδαπούς. Στη Σουηδία το σύστημα ευνοεί ρη γρήγορη απόκτηση της σουηδικής υπηκοότητας, ενώ αντιστρόφως ανάλογη είναι η κατάσταση στη Δανία, όπου οι προϋποθέσεις είναι πολλύ αυστηρές. Επομένως, το κάθε κράτος ακολουθεί τη δική του πολιτική σε αυτό το θέμα, το οποίο ανήκει στο σκληρό πυρήνα της εθνικής πολιτικής.
Μεγας Αλέξανδρος
14/11/2012 15:22
Ως φθήνον έθνος αποφασίζουμε ότι θα παραμείνουμε φθήνον. Πληθυσμιακά, φυλετικά και φιλοσοφικά. Στηριγμένοι πάνω σε μυθικές απόψεις καταγωγής μας απ' ευθείας από τον Περικλή, καταστρέφουμε πληθυσμιακά το γένος που γίνεται μικρότερο και γηραιότερο, για να μη μας πει κανένας ανόητος βαλκανόβλαχος ή τουρκόβλαχος ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων επειδή έχουμε μαύρους. Αμφισβήτησε κανείς το γαλλικο έθνος επειδή έχει μαύρους; Το αγγλικό; Όχι! Αλλά εμείς εφαρμόζοντας απ' ευθείας τις θεωρίες του Χίτλερ, θέλουμε να μείνουμε αιματολογικά καθαροί, λίγοι, εξαφανισμένοι, παρηκμασμένοι...
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
14/11/2012 12:51
Βλέπω να πέφτει πολύ κλάμα στους ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίους ! Θα χάσουν πολλούς ψήφους, και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ το βλέπω να μπαίνει στην επόμενη βουλή. Φυσικά αυτό ο Σαμαράς το κάνει, όχι γιατί ηαφνικά ΄του ξύπνησαν πατριωτικά αισθήματα, ( αυτά πέθανον σ αυτόν ) ΄ αλλά για λόγους ψηφοθηρικούς, αφού κανένας από αυτούς δεν ψήφιζε τη Ν.Δ.
Γ.Κ.
14/11/2012 11:59
Μάλλον είναι καιρός να μάθουμε να μιλάμε...πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Η ιθαγένεια αποκτιέται με την γέννηση και με καμμία άλλη διαδικασία. Η υπηκοότητα όμως δίδεται από τα διάφορα κράτη που την αποδίδουν. Μπορείς να είσαι δηλαδή Αιθίοπας ιθαγενής με ελληνική υποκοότητα ή Έλληνας ιθαγενής με αμερικάνικη υποκοότητα.
andreas
14/11/2012 11:50
Και πως, στο καλό, ορίζεται και τεκμηριώνεται ο "δεσμός με το Ελληνικό Έθνος"; Είναι σοβαρά κριτήρια αυτά; Πως θα γίνει νόμος η εν λόγω διάταξη; Επίσης, για την άλλη απόφαση σχετικά με τις δημοτικές εκλογές: Με υπηκόους χωρών της ΕΕ, τι γίνεται; Μήπως το ΣτΕ αγνωεί το κοινοτικό κεκτημένο;