Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς Τούρκος διαμένει μόνιμα στη γειτονική χώρα, ενώ ο άλλος μουσουλμάνος κατοικεί μόνιμα στη Ξάνθη. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ο νέος ιμάμης διορίστηκε πρόσφατα από την ελληνική Πολιτεία και προχτές το πρωί, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στις τοπικές αρχές. Και όταν αργότερα μετέβη στο τέμενος του Ιμπραήμ Πασά (που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη) συνοδεύομενος από τον γιο του για να προσευχηθεί, δέχτηκε επίθεση από συγκεντρωμένους εκεί μουσουλμάνους οι οποίοι αντιδρούν στον διορισμό τους!

Όπως έγινε γνωστό, δύο άτομα επιτεθήκαν εναντίον του ιμάμη και τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος του, ενώ παράλληλα τον εξύβρισαν.. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μηνύσεις. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βίας.

Οι αντιδρώντες στον διορισμό του νέου ιμάμη, υποστηρίζουν άλλον ιμάμη προερχόμενο από την Κομοτηνή, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Ρόδο και δεν είναι διορισμένος από την ελληνική Πολιτεία.

Πάντως, τους τελευταίους μήνες έχουν εκδηλωθεί έντονες διαμάχες μεταξύ των μελών της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου όχι μόνο για το θέμα του ιμάμη, αλλά και για πολλά άλλα σοβαρότερα ζητήματα.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, ο τουρκικός τύπος ασχολείται με τη Ρόδο και ειδικά με θέματα που αφορούν διάφορα τεμένη υποστηρίζοντας ότι…καταρρέουν, ενώ είναι γνωστό ότι στα περισσότερα έχουν γίνει αναστηλώσεις, ενώ σε άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις με την φροντίδα και τις δαπάνες του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δίκη παρακολούθησαν δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Τουρκία, όπως επίσης και τηλεοπτικά συνεργεία από τη γειτονική χώρα.