Οι λεπτομέρειες στο σκηνικό του εγκλήματος που προσπάθησαν να στήσουν ώστε να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές πρόδωσαν τους δράστες της δολοφονίας του 45χρονου πατέρα δύο παιδιών, μέσα στο σπίτι του, στη Λαμία. Η 42χρονη σύζυγος και ο 45χρονος εραστής της – που απολογούνται σήμερα στον ανακριτή – προσπάθησαν να αναστατώσουν το σπίτι ώστε να φαίνεται ότι ο δολοφονηθείς είχε πέσει θύμα ληστών.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής και σε λιγότερες από 24 ώρες οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους. Οπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι είχαν ερωτική σχέση πριν από περίπου είκοσι χρόνια. Στη συνέχεια  χώρισαν και ο καθένας πήρε τον δρόμο του, παντρεύτηκαν και οι δύο και απέκτησαν παιδιά. Πριν από περίπου τρία χρόνια όμως επανασυνδέθηκαν και τον τελευταίο καιρό σχεδίαζαν τη δολοφονία του συζύγου. Οπως υποστήριξε η 42χρονη, βρισκόταν ουσιαστικά σε διάσταση με τον άνδρα της και είχαν αρκετές φορές συζητήσει το ενδεχόμενο διαζυγίου. Μετά την ομολογία της, ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις τους ήταν κακές, εκείνος της φερόταν άσχημα ενώ αντιμετώπιζαν και οικονομικά προβλήματα. Δεν κατάφερε ωστόσο να εξηγήσει πώς από το διαζύγιο έφθασε να σχεδιάσει με τον εραστή της λεπτομερώς ένα σχέδιο δολοφονίας.

Το σχέδιο. Σύμφωνα με το σχέδιο, ζήτησε από τον άνδρα της να είναι στο σπίτι για τα γενέθλιά της την Πέμπτη, ενώ κοίμισε τα παιδιά στο διαμέρισμα των γονιών της. Το θύμα αποκοιμήθηκε στον καναπέ του σαλονιού και τότε εκείνη άνοιξε την πόρτα στον εραστή της ο οποίος πυροβόλησε με ένα αεροβόλο τον 45χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Κατόπιν τον χτύπησε με το κοντάκι του όπλου ώσπου να βεβαιωθεί ότι είχε πεθάνει. Στη συνέχεια – και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος τους – καθάρισαν το σπίτι από τα αίματα. Ταυτόχρονα προκάλεσαν αναστάτωση στον χώρο ώστε να φαίνεται ότι είχαν μπει ληστές. Η εικόνα όμως που αντίκρισαν οι αστυνομικοί δεν τούς έπεισε ότι είχαν να κάνουν με ληστεία.  

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής πλέον, η 42χρονη πήρε τα παιδιά από τους γονείς της, τα πήγε στο σχολείο και μετά έκανε ψώνια στη γειτονιά. Ο εραστής της είχε πάει με ταξί στο πατρικό του στην Ανθήλη Φθιώτιδας. Στη συνέχεια η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι και η παράσταση της αποκάλυψης του νεκρού συζύγου ξεκίνησε. Η στάση της δεν έπεισε την Αστυνομία. Ωστόσο, δεν είπε λέξη. Καθώς περνούσαν οι ώρες, οι πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία οδήγησαν στην προσαγωγή του εραστή της. Ετσι, στις 11 το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί τον πέρασαν από μπροστά της και η 42χρονη κατάλαβε ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Σε λιγότερο από μία ώρα όλο το κουβάρι της υπόθεσης έχει ξετυλιχτεί.