Θύελλα αντιδράσεων και σκληρές αντιπαραθέσεις προκαλούν τα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο με αφορμή την παράσταση Corpus Christi. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων. Μάλιστα ο βουλευτής Χρήστος Παππάς δεν δίστασε να ορμήσει σε κλούβα των ΜΑΤ και να απομακρύνει πολίτη που είχε προσαχθεί. Εις βάρος του βουλευτή, πάντως, σχηματίσθηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.

Τα επεισόδια προκάλεσαν τις παρεμβάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Πολιτισμού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να ενημερωθεί εάν είχε ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο Χυτήριο και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη. Επίσης ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης τους αδικήματος παράλειψης καθήκοντος από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας σημείωσε με έμφαση ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε στη λογοκρισία να πάρει τη θέση της κριτικής ούτε στην αυτοδικία να πάρει τη θέση της Δικαιοσύνης. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός και η τέχνη πρέπει να γίνουν το αντίδοτο στην οικονομική και στην κοινωνική κρίση είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μειοψηφίες που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εγγυητές της κοινωνικής, αισθητικής και εθνικής ευταξίας – όπως αυτοί την εννοούν – και να προσπαθούν με τη βία να αναιρέσουν και να εξαλείψουν κάθε αντίθετη με τις θέσεις τους άποψη».

Απειλές Κασιδιάρη. Πάντως, εμμένοντας στην πρόκληση, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε απειλές εις βάρος βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν προχθές στο βράδυ στο Χυτήριο σε ένδειξη συμπαράστασης στους συντελεστές της παράστασης. «Σε κάθε περίπτωση που θα προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και η ιστορική τους μνήμη η Χρυσή Αυγή θα παρεμβαίνει δυναμικά. Από εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι συριζαίοι βουλευτές τρώνε πόρτα», είπε.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Δένδια. Ομως τα επεισόδια στο Χυτήριο προκάλεσαν ακόμη ένα επεισόδιο στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της Αστυνομίας και επιτίθεται εναντίον του υπουργού Νίκου Δένδια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Δένδιας αποφάσισε ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται. Η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή. Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν».

Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν η ακόλουθη: «Αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο να επικαλείται τη νομιμότητα ένα κόμμα το οποίο συστηματικά επικροτεί την κατάλυσή της».

Καταδικάζουν οι ηθοποιοί. Από την πλευρά του, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καταδικάζει «τις ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας στην τέχνη». «Είναι αυτονόητο ότι η παράσταση πρέπει να ανέβει. Θα είμαστε δίπλα στους συντελεστές της κάθε βράδυ. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης» προσθέτει η Σάρα Γανωτή, μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ. Ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, που υποστηρίζει πως «η βία δεν θα καταφέρει να φιμώσει την τέχνη», ανέβασε τελικά την παράσταση ως ανοιχτή πρόβα για φίλους μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και αφού οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει.