«Με μεγάλο δέος προς το ελληνικό έθνος και την ευχή να μείνει στην Ευρώπη, γιατί χωρίς αυτή θα είναι πολύ φτωχή», έγραψε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στο βιβλίο εντυπώσεων του Δήμου της Κω κατά τη διάρκεια τελετής για την απονομή του χρυσού μεταλλίου της πόλης. Η τελετή έγινε κάτω από τον πλάτανο του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, όπου ο πρώην καγκελάριος είχε την ευκαιρία να εκφράσει τον θαυμασμό και την αγάπη του για το νησί και όπως είπε «εγώ και η κόρη του αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς να κυκλοφορούμε ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους».

Ακόμη όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε στη Μέρκελ αν τη συναντούσε, απάντησε: «Θα της έλεγα να πει στους υπουργούς της να μην κάνουν δηλώσεις κατά της Ελλάδας».

Ο πρώην καγκελάριος συνεχίζει τις διακοπές του στο Ρόμπινσον Κλαμπ της Κω, για την οποία είπε πως «την προτίμησα από τη Μάλαγα την τελευταία στιγμή», και θα παραμείνει στο νησί μέχρι αύριο. Εκτός από τις καθημερινές βουτιές του στη θάλασσα, κάνει βόλτες στην πόλη και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ είναι συχνός επισκέπτης της αγοράς, όπου δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα τοπικά προϊόντα.