Η απαγόρευση των συναθροίσεων μεταναστών σε δημόσιους χώρους, έστω και αν γίνονται για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, αποτελεί τη νέα θέση της Χρυσής Αυγής.

«Το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση αφορά έλληνες πολίτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης (στη ΝΕΤ), αποδεχόμενος το δικαίωμα της προσευχής σε νόμιμους μετανάστες και σε κάθε περίπτωση «όχι όμως δημοσίως».

Σημειώνοντας πως η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είναι «ένα επικοινωνιακό σόου», ο κ. Κασιδιάρης έφτασε να επικαλεστεί και νόμο του Λυκούργου στην αρχαία Σπάρτη περί ξενηλασίας, όπου δεν επιτρεπόταν – όπως είπε – «σε ξένους να παραμείνουν για συγκεκριμένο διάστημα στην πόλη διότι λειτουργούσαν ως κατάσκοποι και μάθαιναν τα μυστικά της πόλης».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ. Οταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά κατά την άφιξη του Πακιστανού που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απάντησε πως «ήταν απλώς μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αν έγιναν και κάποια επεισόδια, συμβαίνουν αυτά».

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι καταγγελίες αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων μεταναστών για συμμετοχή οπαδών του κόμματος σε επιθέσεις κατά αλλοδαπών. Μάλιστα σε επίθεση κατά Πακιστανού στις αρχές Ιουνίου κατά τη διάρκεια μοτοπορείας της Χρυσής Αυγής είχαν γίνει έξι προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν και για το περιεχόμενο αναρτήσεων στον επίσημο ιστότοπο του κόμματος. «Οι ξένοι καίνε κυριολεκτικά τη χώρα και οι κυβερνώντες στήνουν επικοινωνιακά πανηγύρια για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Μόνη λύση η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών», αναφέρει μία από αυτές, ενώ άλλη λέει: «Μπορεί να συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση (αποπροσανατολισμού και εξαπατήσεως της κοινής γνώμης) «Ξένιος Ζευς», αλλά οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας, δεν φαίνεται να… πτοούνται και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση».