«Με τους συνεχείς πειραματισμούς, οι οποίοι έχουν σαν θύματα πρωτίστως τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις εκ μέρους των μαθητών είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες. Η ευθύνη για τη διαρκή αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία και προσωπικά στον υπουργό Παιδείας».

Πρόκειται για ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού που εκδόθηκε το 1998 και ο υπουργός στον οποίον αναφέρεται είναι ο Γεράσιμος Αρσένης!

Το 1998-99, επί υπουργίας Αρσένη στην Παιδεία, ξέσπασαν σφοδρές μαθητικές καταλήψεις, καθώς και μπλόκα ως αντίδραση στη μεταρρύθμιση που επιχείρησε ο κ. Αρσένης θεσμοθετώντας Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β’ και Γ’ Λυκείου σε όλα τα μαθήματα και καταργώντας τον θεσμό των μετεξεταστέων.

Το σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε» έχει μείνει από τότε στην εκπαιδευτική ιστορία. Τις καταλήψεις και τα μαθητικά μπλόκα στους δρόμους στήριζε κατά κύριο λόγο το ΚΚΕ. Ωστόσο τη μαθητική εξέγερση υποστήριζε και ο τότε Συνασπισμός. Ο δε Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ.

Ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία ζητώντας άμεση αναστολή του νόμου.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Εν τω μεταξύ φωτιά πήρε χθες το Διαδίκτυο μετά την πρόταση Τσίπρα να αναλάβει πρωθυπουργός ο πάλαι ποτέ Τσάρος της Οικονομίας.

Το προφίλ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook κατακλύστηκε από μηνύματα και ερωτήματα: «Αλέξη, θα μας εξηγήσεις το σκεπτικό της πρότασης Αρσένη;», ρωτούσε χθες το μεσημέρι μια διαδικτυακή φίλη του, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πιο ειρωνικοί: «Οχι και τον Αρσένη, ρε Αλεξάκο. Δεν είμαστε βλάκες. Το 2% και κάτι της Λούκας θες…». Ενας άλλος σχολίαζε: «Συγγνώμη που θα σε απογοητεύσω, αλλά η πρωτοφανής απερισκεψία σου θα σου στοιχίσει χιλιάδες λιγότερες ψήφους! Μας απογοήτευσες τόσο που θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο για να μας ξανακερδίσεις. Αντίο!».

Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και στο twitter. Πολλοί ήταν εκείνοι που «τιτίβισαν» ειρωνικά. «Πόσο πιο πολύ να στοχεύσεις στο βαθύ, σάπιο και αναχρονιστικό ΠΑΣΟΚ;», αναρωτιόταν ο Ν.Κ. και ανέβαζε φωτογραφία από τις μαθητικές κινητοποιήσεις επί υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη με το σχόλιο: «Ο Αλέξης μάλλον τότε… διάβαζε και δεν τα έβλεπε. Νεοκυβερνητικά κακέκτυπα». Υπήρχαν και αυτοί πάντως που με χιουμοριστικό τρόπο σχολίασαν την πρόταση: «Πάρε και τον Ακη… Ζητάς αυτοδυναμία με τον Αρσένη και τη Λούκα. Τι είναι αυτά, ρε Αλέξη; Πας να κάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Εγώ σε ψηφίζω και θα σε ξαναψηφίσω αλλά, ρε σύντροφε, πρόσεχε λίγο».