Οι τρεις Αλβανοί φέρονται να κατέστρεψαν κυριολεκτικά το ουζερί, καθώς πριν αποχωρήσουν έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ο καταστηματάρχης γύρω στις 5 το απόγευμα τους έδιωξε από το ουζερί για να αποφύγει τα χειρότερα. Η παρέα των τριών ατόμων αποχώρησε, αλλά λίγο αργότερα τα εν λόγω άτομα φέρονται να επέστρεψαν οπλισμένα με πιστόλια.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν πυροβόλησαν κατά του καταστηματάρχη ή στον αέρα. Εκείνο που προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας είναι ότι ο 54χρονος καταστηματάρχης, που ήταν κυνηγός, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κουζίνα του καταστήματος και πυροβόλησε εναντίον των τριών Αλβανών, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς.

Οι άλλοι δύο απομακρύνθηκαν έπειτα από αυτή την εξέλιξη και τους αναζητά η αστυνομία. Ο καταστηματάρχης μετά το φονικό παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή μια ομάδα αλλοδαπών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, ακόμη και την ώρα που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ομάδες ατόμων αλβανικής καταγωγής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Στυλίδας και απειλούσαν με αντίποινα.