Την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη προτίθεται να ζητήσει, σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, ο 25χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, τον οποίο ο πρώην υπουργός τραυμάτισε ελαφρά με το αυτοκίνητό του. Ο Κίμων Κουλούρης παραβίασε τέσσερα διαδοχικά κόκκινα φανάρια στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης το βράδυ του Σαββάτου προτού τον σταματήσουν 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο πρώην βουλευτής σύμφωνα με την Aστυνομία αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και το δίπλωμά του, ήταν εριστικός και ειρωνικός απέναντι στους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε να φύγει από το μπλόκο… πατώντας στο πόδι τον 25χρονο αστυνομικό, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα.

ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. «Ο γιος μου αρχικά δέχτηκε τις ύβρεις και τις ειρωνείες του κ. Κουλούρη για τη δουλειά που κάνει και τον μισθό που λαμβάνει και στη συνέχεια τον τραυμάτισε περνώντας με το αυτοκίνητο πάνω από το πόδι του», λέει στα «ΝΕΑ» ο πατέρας του 25χρονου ειδικού φρουρού. Ο αστυνομικός ωστόσο δεν αποδίδει δόλο στον πρώην υπουργό. Τη λύπη του για το περιστατικό εξέφρασε ο Κίμων Κουλούρης, ο οποίος όμως στη δική του εκδοχή απέδωσε τον τραυματισμό του αστυνομικού στην προσπάθεια του ένστολου να κατέβει από τη μηχανή του! Ο 71χρονος πρώην υπουργός – του οποίου η άδεια οδήγησης κατά την Αστυνομία έχει λήξει – επιχειρηματολογεί πως αν πραγματικά χτυπούσε τον αστυνομικό με το αυτοκίνητό του το αποτέλεσμα δεν θα ήταν μόνο ένα διάστρεμμα…

Ερωτήματα προκαλεί και η στάση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία στην επίσημη ανακοίνωσή της για το περιστατικό αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού αλλά όχι στον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε, ενώ δεν κάνει αναφορά στην άρνηση του Κίμωνα Κουλούρη να υπακούσει στον αστυνομικό έλεγχο.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 23.30 του Σαββάτου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ διαπίστωσαν πως μια μαύρη Mερσεντές παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Ηλιουπόλεως και Καλλιρρόης και ζήτησαν από τον οδηγό της να ακινητοποιήσει το όχημα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο πρώην υπουργός και συνεπιβάτις ήταν η 15χρονη κόρη του. Οι τέσσερις αστυνομικοί κατέθεσαν στην Τροχαία Καισαριανής που έχει επιληφθεί της υπόθεσης πως ο Κίμων Κουλούρης από την αρχή ήταν εριστικός μαζί τους και με ειρωνικό ύφος, όταν οι τελευταίοι ζήτησαν τα έγγραφά του, τους απάντησε: «Ολα αυτά τα κάνετε για τα 500 ευρώ και τις βρωμομηχανές σας», ενώ αρνήθηκε να δείξει το δίπλωμα και την ταυτότητά του.

«Τους είπα τα στοιχεία μου και τους ζήτησα να με αφήσουν να πάω την κόρη μου στο σπίτι και στη συνέχεια να πήγαινα όπου μου υποδείκνυαν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ. Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της Eισαγγελίας Αθηνών από το σωματείο των ειδικών φρουρών αναφέρεται πως ο Κίμων Κουλούρης παραβίασε τέσσερα κόκκινα φανάρια προτού καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί.

«Και τι θα κάνετε για να με σταματήσετε;», φέρεται να τους φώναξε. Τότε ο 25χρονος αστυνομικός στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο λέγοντας πως αν επιχειρούσε να φύγει θα έπρεπε να περάσει από πάνω του.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΛΚΟΤΕΣΤ. Τελικά οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που ήταν αρνητικό, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του για τις παραβάσεις του ΚΟΚ θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Για τις παραβάσεις δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο τραυματισμός του αστυνομικού είναι αδίκημα που διώκεται κατ’ έγκληση, δηλαδή πρέπει να υποβάλει μήνυση το θύμα ώστε να διωχθεί ο δράστης.