Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα, με βασικό ερώτημα το πού πάμε και πώς πάμε. Αλλά ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, και καπετάνιος δεν είναι μόνο ο Παπανδρέου αλλά και όλα τα στελέχη που σήμερα υπάρχουν.
Μπροστά μας έχουμε εκλογές και θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη για να δικαιωθούμε και να μην επιτρέψουμε στη Δεξιά να μας έρχεται σαν σωτήρας. Θέλω να κάνω δύο απλές προτάσεις:
1. Να ορίσουμε με απλές διαδικασίες τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να μην ξανασφαχτούμε και τον Βαγγέλη Βενιζέλο υποψήφιο πρωθυπουργό, για να δούμε με αυτήν τη δυαρχία τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι είναι κάτι που το θέλουν σήμερα σχεδόν όλα τα στελέχη. Μετά τις εκλογές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα δούμε το πώς μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα και ίσως ποια ηγεσία μάς ταιριάζει.
2. Υπάρχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της οποίας μπορούν να συμφωνήσουν σε μια πρόταση με τον σημερινό Πρωθυπουργό: να συνεχίσουμε να βγάλουμε την τετραετία. Είναι κάτι που το θέλουν οι πολίτες αφού όλοι ξέρουν ότι εκλογές με τη σημερινή κατάσταση είναι μεγάλη πολυτέλεια.
Οσο για τα άλλα κόμματα που τάχα θέλουν εκλογές, όλοι γνωρίζουμε ότι αν ρωτηθεί ένας ένας βουλευτής θα μας απαντήσουν ότι κανένας δεν θέλει εκλογές, εκτός από τον Σαμαρά και τον Τσίπρα που ονειρεύονται ο πρώτος ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και ο δεύτερος ότι μπορεί να γίνει ηγέτης όλης της Αριστεράς. Αυτά όμως δεν αφορούν τους πολίτες.

Ο Ανέστης Αναστασιάδης είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, πρώην αντιδήμαρχος