Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, στο γαλλικό κανάλι France 5, σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση των «Αγανακτισμένων» να μην πληρώσουν οι έλληνες πολίτες τα χρέη τους και η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη.

«Θα εκφραστώ ελεύθερα, όπως και ο στρατηγός Ντε Γκολ», άρχισε ο κ. Πάγκαλος απαντώντας στον δημοσιογράφο του «Le monde en marche». «Είναι κομμουνιστές, φασίστες και ηλίθιοι».

Εντονες ήταν, κατόπιν αυτού, οι αντιδράσεις κυρίως από ΝΔ – ΚΚΕ. «Απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις εις βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται τον λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μεντρέκας για το ΚΚΕ.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο σχολιασμός του ΛΑΟΣ: «Ο κ. Πάγκαλος λέει μερικές αλήθειες αλλά με λάθος γλώσσα… Αυτή τη στιγμή τα άκρα δεν δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το βάραθρο. Τουναντίον, προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια εξόδου από το αδιέξοδο».